Σε κακή οικονομική κατάσταση το 77% των ελληνικών νοικοκυριών


«Κακή» χαρακτηρίζει το 99% των Ελλήνων (αλλά και των Ισπανών) την οικονομική κατάσταση της χώρας τους, σύμφωνα με την τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση...
«Ευρωβαρόμετρο» για το φθινόπωρο του 2012. Παράλληλα, οι Έλληνες είναι πολύ απαισιόδοξοι για το μέλλον.
Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στη χώρα σας πάνε προς καλή ή κακή κατεύθυνση;» το 88% των Ελλήνων δηλώνει «σε κακή», εναντι 80% των Κυπρίων και 56% των Ευρωπαίων. Το 8% των Ελλήνων απαντά «ούτε το ένα ούτε το άλλο» και το 4% απαντά «σε καλή».
Το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), έναντι 22% που δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ). Επίσης, το 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων.
Στην ερώτηση «πώς πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας σας τους επόμενους 12 μήνες;», το 76% των Ελλήνων, το 75% των Κυπρίων και το 40% των Ευρωπαίων απαντούν «χειρότερη». «Καλύτερη» απάντησε το 7% των Ελλήνων, το 6% των Κυπρίων και το 17% των Ευρωπαίων, ενώ «στάσιμη» απάντησε το 15% των Ελλήνων, το 14% των Κυπρίων και το 39% των Ευρωπαίων.
Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε εθνικό επίπεδο, είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%).
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου