Βιολογικός βόμβα απειλεί να τινάξει τη Λίνδο στον αέρα!


Τα λύματα των Απολλώνων καταλήγουν όλα ζωντανά στο φράγμα Γαδουρά και λύση δεν διαφαίνεται. Για τα αμαρτωλά φρεάτια στο Φαληράκι η ΔΕΥΑΡ παρήγγειλε αποσμητικά από την Αμερική!
Η Λίνδος κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, στ’ Απόλλωνα τα λύματα από τους βόθρους και τις κουζίνας ρίχνονται σε ρέμα που καταλήγει στο φράγμα Γαδουρά (!), τα φρεάτια από το Φαληράκι μέχρι την Καλλιθέα αποτελούν μικρές βόμβες και γενικά τα αποχετευτικά δίκτυα στο νησί και οι βιολογικοί καθαρισμοί έχουν εξελιχθεί σε θανάσιμους κινδύνους για το οικοδόμημα του ροδιακού τουρισμού. Έτσι η ΕΥΑΡ τρέχει και δεν προλαβαίνει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα μπορέσει να νοικοκυρέψει μια κατάσταση που κυριολεκτικά βρίσκεται στο κόκκινο.
Τα αμαρτωλά φρεάτια στο Φαληράκι, κατά μήκος του δρόμου με τα ξενοδοχεία αποτελούν κλασικά δείγματα κακοτεχνιών, με αποτέλεσμα όλο το καλοκαίρι να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, τα λύματα να κατευθύνονται ζωντανά προς την παραλία και η δυσοσμία που αναδύεται να είναι αφόρητη – κι’ όλα αυτά σε κοινή θέα χιλιάδων τουριστών. Η ΔΕΥΑΡ αποφάσισε να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και παράλληλα παρήγγειλε από την Αμερική ειδικά αποσμητικά για να περιοριστεί η δυσοσμία.
ΣΤΗ ΛΙΝΔΟ ο βιολογικός άναψε κόκκινο και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το καλοκαίρι είναι βέβαιο ότι θα τεθεί εκτός λειτουργίας και τα λύματα θα διοχετεύονται μέσω αγωγού ζωντανά στη θάλασσα. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί εφιάλτη για τη ΔΕΥΑΡ και τους τοπικούς παράγοντες.. «Αλίμονο, λένε, αν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός στη Λίνδο, η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη»!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ενώ το φράγμα Γαδουρά προχωρεί για να τεθεί σε λειτουργία, τα λύματα των βόθρων των Απολλώνων καταλήγουν σ’ ένα ρυάκι που οδηγεί κατ’ ευθείαν στο φράγμα. Οι μέχρι τώρα μετρήσεις δεν είναι ανησυχητικές για το νερό του φράγματος που θα υδροδοτήσει το μισό νησί, αλλά αν δεν λυθεί σύντομα το πρόβλημα του «πρωτότυπου» αποχετευτικού των Απολλώνων, τότε η μόλυνση του φράγματος είναι αναπόφευκτη.
Λύση όμως δεν διαφαίνεται καθώς δεν υπάρχει εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στο χωριό, οπότε και αν ακόμη βρεθεί βιολογικός καθαρισμός κλειστού τύπου «Κόμπακτ», δεν μπορεί να γίνει τίποτα – τα λύματα θα συνεχίσουν να τρέχουν προς τη λεκάνη του φράγματος!
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου