Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο


ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.... 
Μέσα στο πρώτο 3μηνο του νέου έτους αναμένεται να λειτουργήσει στο νησί της Ρόδου, ο πρώτος ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, αφού οι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Χθες το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, υπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που βρίσκεται στον Αρχάγγελο. «Το κτήριο στον Αρχάγγελο, στο οποίο θα λειτουργήσει ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, είναι πρώην ξενοδοχείο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον τριάντα (30) γυναίκες», ανέφερε ο δήμαρχος, εξηγώντας πως το μισθωτήριο υπεγράφη ύστερα από τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού. 
Παραμονή των Χριστουγέννων εγκρίθηκε και η πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων, για την απασχόλησή τους στον ξενώνα, με την προκήρυξη να προχωράει μέσω ΑΣΕΠ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η προκήρυξη αφορά επιστημονικό και άλλο προσωπικό που θα στελεχώσει τον ξενώνα.
 
 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο ξενώνας της Ρόδου θα είναι ένας από τους δεκατρείς (13) που θα λειτουργήσουν στις περιφέρειες της χώρας. Αποτελείται από είκοσι (20) στούντιο που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και σαράντα (40) γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους από τρεις (3) έως έξι (6) μήνες, παρέχοντάς τους επιπλέον σίτιση και επιστημονική παρακολούθηση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 
Η επιλογή των γυναικών θα γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Στη Ρόδο θα φιλοξενούνται και γυναίκες που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας. Ο ξενώνας δε, με βάση τον δήμαρχο της Ρόδου, μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών που θα λειτουργήσει στους Αγίους Αποστόλους, θα καλύψει σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη που υπάρχει στις δομές πρόνοιας. 
 
ΣΚΟΤΆΔΙ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΎΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ
Παρότι έγιναν αρκετά θετικά βήματα για τη λειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο, η λειτουργία του Δικαστηρίου στον χώρο του παλιού νοσοκομείου, παραμένει ένα πρόβλημα ανεπίλυτο. Το ζήτημα ως φαίνεται κολλάει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού η διαδικασία παραχώρησης του χώρου στο δήμο της Ρόδου, είχε ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. 
«Με βάση τα όσα μου είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου (ΔΣΡ) σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε, η γραφειοκρατία δυσκολεύει αρκετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας», επισήμανε ο δήμαρχος, τονίζοντας οτι απαιτείται η ουσιαστική και τυπική οριστικοποίηση της διαδικασίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
proodos.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου