Ο Ροδίτης Γιώργος Κρητικός είναι ο ληστής με τα «Swarovski»!


Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, ανέβηκε ψηλά, αλλά σήμερα δικάζεται στον Πειραιά για σωρεία ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων!
Ροδίτης είναι ο «ληστής με τα Swarovski», που σήμερα δικάζεται στον Πειραιά για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Ροδίτης, από οικογένεια που έγινε πλούσια
στο Κονγκό της Αφρικής. Κάθε καλοκαίρι ερχόταν στη Ρόδο, αλλά οι δουλειές του ήταν στη Γλυφάδα. Μια ζωή πολυτάραχη, που από τη λάμψη και τα πλούτη, κατέληξε στις φυλακές, αφού προηγουμένως έχασε όλα τα λεφτά του και δεν είχε ούτε ποδήλατο για να κυκλοφορήσει.
Πρόκειται για τον Γιώργο Κρητικό που για πολλά χρόνια ήταν ο πιο γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας, ζώντας μέσα στην πολυτέλεια και τη χλιδή και στα κέντρα διασκέδασης σκόρπιζε κέφι και πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε βράδυ.
Ένας χρόνος πέρασε περίπου όταν οι αστυνομικοί έκλειναν την Ιωάννου Μεταξύ και έμπαιναν μέσα στο Εμπορικό Κέντρο της Γλυφάδας. Ώρα 12 το μεσημέρι και το «Fashion Victim» ήταν κλειστό. Ο Κρητικός κοιμόταν μέσα, αφού το προηγούμενο βράδυ η δραστηριότητά του στα μαγαζιά της περιοχής ήταν έντονη. Το δικό του μαγαζί το άνοιγε ό,τι ώρα ξυπνούσε, αφού η δουλειά ήταν πεσμένη. Η Αστυνομία κάνει μπλόκο, του χτυπάει να ανοίξει, εκείνος όμως δεν ακούει. Τον ειδοποιούν στο κινητό του φίλοι από τα διπλανά μαγαζιά, που δεν πιστεύουν αυτό που συμβαίνει! Εκείνος με κατεβασμένο κεφάλι αφήνει να του περάσουν χειροπέδες χωρίς αντίσταση και τους ακολουθεί, περνώντας για τελευταία φορά τη στοά του Εμπορικού.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο μαγαζί του αλλά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι ρεπλίκα, 8 αμπούλες,4 κινητά, 1 κουκούλα Full face, 3 ζευγάρια γάντια, 2 κατσαβίδια, 1 πένσα και 1 κάρτα ανάληψης χρημάτων άλλου ατόμου.
Στην προανάκριση που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια προέκυψε ότι μέσα σε μια μέρα διέπραξε στην περιοχή της Γλυφάδας πέντε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα! Επίσης εξακριβώθηκε ότι έναν μήνα πριν συλληφθεί στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Αλίμου, Βούλας και Νέας Σμύρνης διέπραξε συνολικά 20 ληστείες!
Το μοιραίο λάθος
Σύμφωνα με τη News ο Γιώργος Κρητικός το τελευταίο διάστημα «δεν είχε ούτε ποδήλατο για να κυκλοφορήσει», λένε όσοι τον ξέρουν καλά, θέλοντας να τονίσουν τη δεινή οικονομική κατάστασή του. Έτσι νοίκιαζε αυτοκίνητα, φρόντιζε όμως πριν από οποιαδήποτε έφοδο να καλύπτει με αυτοκόλλητα τις πινακίδες. Στη ληστεία που διέπραξε σε ιατρείο παιδιάτρου της Γλυφάδας, μπροστά στα μάτια παιδιών και γονέων, ξέχασε να καλύψει τις πινακίδες και την ώρα που έφευγε πρόλαβαν κάποιοι περαστικοί και πήραν τον αριθμό. Με αυτό τον τρόπο γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους στη δράση του ληστή με τα Swarovski.
ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Ο πατέρας του Γιώργου, Σταύρος Κρητικός μετανάστευσε στο Κονγκό της Αφρικής και έστησε μια επιχείρηση με φυτείες κακάο και καφέ. Με αυτή μεγάλωσε και τα τέσσερα παιδιά του (ένα κορίτσι και τρία αγόρια), που πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στη χλιδή!
Το ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον έρχεται να ταράξει η απόφαση της μητέρας τους Κατερίνας να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη. Τα προβλήματα και οι καβγάδες με τον άντρα της δεν είχαν σταματημό και εκείνη, μεγαλώνοντας τέσσερα παιδιά, ένιωθε μόνη μέσα σε ένα μεγάλο σπίτι και …πνιγόταν.
Λίγο διάστημα μετά, ο σύζυγός της βλέποντας ότι ήταν αποφασισμένη να μην επιστρέψει, παντρεύεται την αλλοδαπή οικιακή βοηθό που είχε, χωρίς την έγκριση των παιδιών του. Ο Γιώργος ήταν εκείνος που αντέδρασε περισσότερο και που δεν δίστασε να εκφράσει στον πατέρα του την αγανάκτησή του. Για να ηρεμήσει, μάλιστα, από τους συνεχόμενους καβγάδες, έφυγε στη Ρόδο. Μόλις 20 χρόνων ήταν όταν γνώρισε στο νησί την πανέμορφη Μαρία που έκανε και εκείνη διακοπές.
Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος! Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να παντρευτούν και από ταξίδι της επιστροφής για την Αφρική, ο Γιώργος πήρε μαζί του τη Μαρία και τη γνώρισε στον πατέρα του.
Στα χρόνια που ακολουθούν, οι σχέσεις της οικογένειας είναι άσχημες. Οι προστριβές ανάμεσά τους πολλές και έντονες. Σε μια από αυτές ο πατέρας του τον αποκλήρωσε. Ουσιαστικά, η οικογένεια διαλύεται, καθώς τα αδέλφια του πήραν το μέρος του αδελφού και ξενιτεύτηκαν κι αυτά, ενώ ο πατέρας τους λίγα χρόνια αργότερα τα πούλησε όλα και επέστρεψε στην Ελλάδα για να βρει τα παιδιά του και να κολλήσει τα χαμένα κομμάτια του παζλ μιας ζωής. Δεν τα κατάφερε…
Το μεράκι της πίστας
Ο Γιώργος και η Μαρία ανοίγουν ένα μαγαζί με ρούχα στην Άνω Γλυφάδα και οι δουλείες τους ανεβαίνουν. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Σοφία. Βλέποντας ότι η επιχείρηση πάει πολύ καλά, μετακομίζουν στο κέντρο της Γλυφάδας και στήνουν το χώρο τους στο Εμπορικό Κέντρο «Plaza». Κάπως έτσι γεννιέται το «Fashion Victim». Εκείνος, βέβαια, δεν ασχολείται μόνο με το εμπόριο. Έχοντας καλή φωνή και θέλοντας να βγάλει τον πόνο του ασχολείται και με το τραγούδι. Έτσι όταν πηγαίνουν διακοπές στη Ρόδο, ο Γιώργος δουλεύει σε μαγαζιά, βγάζει ένα μικρό μεροκάματο και κάνει το κέφι του.
Μέσα από αυτόν το χώρο, και καθώς είναι άνθρωπος ανοιχτός και ευχάριστος, γνωρίζει κόσμο. Τους καλεί να ψωνίσουν και τους κάνει δώρα από την επιχείρηση ρούχων που έχει. Ο κύκλος των επωνύμων που πηγαιοέρχονταν εκεί ολοένα και μεγάλωνε. Διάσημοι πελάτες του η Δέσποινα Βανδή, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, δέσποινα Ολυμπίου, η Ναταλία Γερμανού, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Γιώργος Tσαλίκης, η Έλενα Παπαρίζου κ.α.
Χειροποίητα ρούχα, εντυπωσιακά, κεντημένα με κρύσταλλα Swarovski!
Οι ιδιοκτήτες φέρνουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας από Λονδίνο, Ιταλία και Αμερική. Συνεργάζονται με επώνυμους σχεδιαστές, μεταξύ των και ο Vrettos Vrettakos.
Ο Γιώργος Κρητικός πέτυχε να μιλάει γι’ αυτόν όλη η σόουμπιζ και να προτιμάει τα ρούχα του. Δουλεύει πολύ, αλλά του αρέσουν και τα γλέντια, τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι δημόσιες σχέσεις.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου