Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε πατέρα και γιό για τον εμπρησμό αυτοκινήτου


Κρατούμενοι στην Ασφάλεια Ρόδου είναι πατέρας και γιός, 47 και 22 χρονών, που κατηγορούνται για τον εμπρησμό αυτοκινήτου ενός ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Καποδιστρίου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην οδό Καποδιστρίου...

Σε βάρος και των δύο ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από κοινού και από πρόθεση.
Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης οι κατηγορούμενοι, πατέρας και γιός, κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο Δευτέρα στον ανακριτή.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Όπως έγραψε χθες το Rodosalarm συνελήφθησαν, χθες Παρασκευή (25 – 1- 2013) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο ημεδαποί ηλικίας 48 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εμπρησμό από κοινού.
Ειδικότερα, προχθές την 03.00 ώρα στην πόλη της Ρόδου, οι δυο δράστες χρησιμοποιώντας βενζίνη προκάλεσαν πυρκαγιά σε αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει 47χρονος ημεδαπός και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημά του. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, που κατασβήστηκε από τον παθόντα, ήταν η μερική καταστροφή στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος.
Στο σημείο του εμπρησμού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε βενζίνη.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι αφορμή για την πράξη τους ήταν διένεξη για τον λογαριασμό, που προηγήθηκε με τον 47χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο είχαν επισκεφτεί για διασκέδαση.
Το περιστατικό συνέβη στην οδό Καποδιστρίου και ο παθών είχε προαναγγείλει τον εντοπισμό τους μέσω του Facebook όπου έγραψε «σε ξέρω εσένα που έβαλες φωτιά στο αυτοκίνητό μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι πατέρας και γιός που διασκέδαζαν μαζί στο μπαρ Elit του Ε. Αναστασάκη.
Μετά τον καυγά για τον λογαριασμό, πατέρας και γιός πήγαν σε άλλο κοντινό μπαρ, συνέχισαν την διασκέδασή τους και φαίνεται ότι αφού το …καλοσκέφτηκαν, πήγαν σε πρατήριο καυσίμων, γέμισαν ένα δικό τους μικρό μπιτόνι με βενζίνη, επέστρεψαν στο σημείο όπου ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του Αναστασάκη, και αφού έριξαν την βενζίνη στο καπό, έβαλαν φωτιά.
Με βάση την κατάθεση του ιδιοκτήτη του μπαρ η Αστυνομία τους εντόπισε και κατά την ανάκρισή τους ο γιός παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του έβαλε τη φωτιά, ενώ ο ίδιος τον περίμενε στο αυτοκίνητο.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου