Θέλουμε δικαιοσύνη για το παιδί μας!


Απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που διακατέχουν τους δύο γονείς που πριν από 4,5 χρόνια έχασαν το 11χρονο αγόρι τους, όταν...
η καγκελόπορτα μήκους περίπου 10 μέτρων, που βρίσκεται στην περιοχή του νέου Καρνάγιου, έπεσε και το καταπλάκωσε! 
Η ανάμνηση αυτή βασανίζει τους δύο χαροκαμένους ΡΟΜΑ, οι οποίοι πριν μερικά χρόνια είχαν χάσει σε τροχαίο ατύχημα στο νησί μας και το πεντάχρονο κοριτσάκι τους!

Μετά το τραγικό ατύχημα με το δεύτερο παιδί τους, το 11χρονο αγόρι, οι γονείς έφυγαν από το νησί μας και επέστρεψαν πριν μερικές μέρες προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στις 8 Φεβρουαρίου. Όμως η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Ιούνιο γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των γονιών.

«Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» η μητέρα του άτυχου 11χρονου αγοριού «δεν θέλω κάτι παράλογο! Έχω χάσει δύο παιδιά στη Ρόδο, τώρα κοντεύω να χάσω και το τρίτο, επειδή έπαθε ψυχολογικά από τον αδελφό του. Τι και αν είμαστε τσιγγάνοι, είμαστε και εμείς άνθρωποι, δύο ψυχές χάθηκαν»!

Μαζί με τον πατέρα, οι δύο γονείς τονίζουν πως «έχουν περάσει 4,5 χρόνια πρέπει κάποτε να γίνει αυτό το δικαστήριο να γαληνέψει η ψυχή μας να δικαιωθούμε»!
Οι δύο αθίγγανοι κατά την παραμονή τους στο νησί μας, πήγαν και στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα το παιδί τους! Όπως τόνισε με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο τραγικός πατέρας, μετά από 4,5 χρόνια που ήρθε ξανά στο νησί μας, είδε ότι αυτή η πόρτα που ήταν με τα δύο αυλάκια, παραμένει εκεί και απλώς την έχουνε βγάλει από τη μία μεριά και την έχουνε βάλει στην άλλη!

Ακόμη και ο χώρος του λιμανιού παραμένει αφύλακτος και εγκαταλελειμμένος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα υπόλοιπα παιδιά των ΡΟΜΑ που διαμένουν εκεί!
Για την υπόθεση θανάτου του 11χρονου αγοριού, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια τέσσερα άτομα: ο κατασκευαστής - τεχνίτης της πόρτας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο στο Καρνάγιο και δύο υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ως υπεύθυνοι διαχειριστές και έχοντες την ευθύνη συντήρησης του έργου.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί στις 20 Νοεμβρίου 2008. Ήταν περίπου έξι το απόγευμα και τα τρία ξαδελφάκια (τριών αδελφών παιδιά) έπαιζαν λίγο πιο πέρα από τις καλύβες τους μπάλα. Εκεί κοντά βρισκόταν και η 10μετρη σιδερένια πόρτα, την οποία νωρίτερα κάποιος είχε κλείσει. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά και τη σύσκεψη που είχε γίνει στο γραφείο του εισαγγελέα αναφορικά με τη συνέχιση του έργου και την απομάκρυνση των αθίγγανων από την περιοχή.

Μέχρι τώρα ακριβής εξήγηση για το πώς συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό δεν έχει γνωστοποιηθεί, αφού ουδείς εκτός από τα ίδια τα παιδιά, φαίνεται πως βρισκόταν κοντά για να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα πάντως με τους συγγενείς των ανήλικων, η μπάλα των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πήγε στην πόρτα και όταν αυτά επιχείρησαν να την πιάσουν, τότε η πόρτα έπεσε επάνω τους και τους καταπλάκωσε. Έντρομες οι μητέρες αλλά και ορισμένοι άλλοι αθίγγανοι έσπευσαν κοντά και αντίκρισαν αιμόφυρτα τα τρία αγόρια, τα οποία και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Εκεί γιατροί και νοσηλευτές διαπιστώνοντας το κρίσιμο της κατάστασης τους ξεκίνησαν τη διαδικασία αεροδιακομιδής των ανηλίκων για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κρήτης.
Δυστυχώς όμως το ένα από τα τρία παιδιά, δεν άντεξε στα βαρύτατα τραύματα του και τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου 2008 υπέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του άτυχου αγοριού που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή προήλθε λόγω θλάσης του πνεύμονα και κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που έφερε.
Κρίσιμη όμως – σύμφωνα με τους γιατρούς - ήταν και η κατάσταση του δεύτερου παιδιού, ενώ σοβαρά τραυματισμένο, αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Κρήτη και το τρίτο παιδί. Και τα δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με κατάγματα στα άκρα, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.

 Ελευθερία Πελλού.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου