Ύμνος για την χούντα στο τοπικό κανάλι «Κόσμος TV»

Την έντονη αντίδρασή του για φιλοχουντική εκπομπή που παρουσιάστηκε σε τοπικό κανάλι εκφράζει το ΠΑΜΕ Ρόδου με ανακοίνωσή του, ζητώντας από τα σωματεία να καταδικάσουν την εκπομπή όνειδος...
 Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ Ρόδου αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: 
«Όνειδος και ντροπή αποτελεί, 46 χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 και εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάτικης Απεργίας, να εξυμνείται ο δικτάτορας Παπαδόπουλος σε προχτεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Κόσμος TV». 
Αποδεικνύεται ότι μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης το σύστημα επιστρατεύει όλα τα όπλα που χρειάζεται για να επιβάλει τη βαρβαρότητα της πολιτικής του στο λαό. 
Τι δεν είπαν όμως στο αφιέρωμα του ΚΥΠατζή – χωροφύλακα του ΝΑΤΟ: 

1. Οτι το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη του ‘67 επινοήθηκε και εκτελέστηκε, όπως οι ίδιοι οι Αμερικάνοι ομολογούν κατ’ εντολή της CIA και ευλογήθηκε από την αστική τάξη ντόπια και αρκετούς από τους πολιτικούς εκπροσώπους της, στα πλαίσια της προώθησης των ευρύτερων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (πόλεμος των Επτά Ημερών).
2. Οτι οι ίδιοι που σήμερα οδηγούν το σύνολο της εργατικής τάξης και τους εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους μαζικά στον αφανισμό και στέλνουν την συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας στην απόγνωση της ανεργίας και τα μηνιάτικα των 168,00 και των 511,00, ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας μας στα Μονοπώλια, είναι αυτοί που και τότε με την επιβολή της δικτατορίας από την μια θωράκισαν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα Μέσα Παραγωγής και έβαλαν κάτω από την μπότα του ΝΑΤΟ Ελλάδα, Κύπρο. 

3. Οτι σήμερα με Εφαρμοστικούς Νόμους, Μνημόνια, ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ βάζουν θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για να γλιτώσουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι και κάθε λογής παράσιτα από την καπιταλιστική κρίση και τότε με ΝΑΤΟϊκά σχέδια τύπου “Προμηθέας” έβαλαν στο γύψο έναν ολόκληρο λαό. 

4. Οτι τότε με δολοφονίες, εξορίες, βασανισμούς χιλιάδων αγωνιστών, σήμερα με τον 
κανιβαλισμό των ΜΜΕ, που στο όνομα της «αστικής δημοκρατίας» ξεθάβουν τα όπλα του φασισμού, προσπαθούν να ρετουσάρουν το “προφίλ” της χουντικής συμμορίας αποσιωπώντας ότι ήταν τυφλοί υπηρέτες της αστικής τάξης και του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού. 

Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής μας και τα εργατικά κέντρα στο Α. Αιγαίο να καταδικάσουν την εκπομπή ΟΝΕΙΔΟΣ που προσβάλει την ιστορική μνήμη και επωάζει το “αβγό του φιδιού”, να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που το μόνο που εγγυάται είναι, εξαθλίωση, ανεργία, δικτατορίες, πολέμους. 

Να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά το σύστημα που γεννά το φασισμό»
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου