Έντονες διαμαρτυρίες για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Την έκπληξη αλλά και την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που αντίκρισε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένας καθηγητής Ιατρικής που πέρασε..
από το νησί μας πριν από μερικές μέρες, εκφράζει με επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερινή.» 

Στην επιστολή του ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής κ. Μανώλης Μάνεσης, αναφέρει συγκεκριμένα: 
«Κύριε διευθυντά 
Πρόσφατα (Κυριακή 11.05.2013) επιστρέφοντας από Ιατρικό Συνέδριο στη Ρόδο με διεθνή συμμετοχή, σταματήσαμε για λίγο στο αεροδρόμια του νησιού. Το αεροδρόμιο, καινούργιο, καλοφτιαγμένο και άνετο ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τους ξένους και ντόπιους τουρίστες που θα δώσουν ζωή στην οικονομία του νησιού και όχι μόνον. 

Ομως, από τις ανδρικές τουαλέτες οι μισές ήταν εκτός λειτουργίας και δεν υπήρχε χαρτί για σκούπισμα των χεριών. Στην αίθουσα αναμονής υπήρχαν καρέκλες σπασμένες και βγαλμένες από τη θέση τους. Εικόνα εγκατάλειψης σε ένα κρατικό έργο, που αναμφισβήτητα κόστισε εκατομμύρια ευρώ και σε ένα νησί που ζει κυρίως από τον τουρισμό. Και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των ξένων; 

Αν δεν υπήρχαν χρήματα επαρκή για συντήρηση, θα ήταν εξαιρετικά πολυδάπανο ο Δήμος Ρόδου και ο τοπικός πληθυσμός να συμβάλλουν στις αναγκαίες μικροεπισκευές, ώστε να μην εκτίθεται το νησί τους, αλλά και όλοι εμείς στα μάτια των ξένων; Είναι θέμα πολιτισμού να μάθουμε να θεωρούμε και το κτήμα του Δημοσίου «σπίτι μας» και να φροντίζουμε και για τη συντήρησή του ανάλογα. 
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=253813&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου