Απάντηση της Εισαγγελίας για την προσαγωγή του Καμπουρόπουλου

«Απάντηση» στις επίσημες δηλώσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα και του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά έδωσε χθες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναφορικά με την...
προσαγωγή του Αντιδημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΡ Μανώλη Καμπουρόπουλου την περασμένη Παρασκευή, μετά από μήνυση που υπεβλήθη από κατοίκους της Ιξιάς με αφορμή το σπάσιμο του αγωγού ομβρίων υδάτων και την κατάληξη λυμάτων στην θαλάσσια περιοχή. 

Όπως είναι γνωστό, σε δήλωση του ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς χαρακτήρισε «πρωτοφανές» και «ατυχές το περιστατικό με την προσαγωγή του κ. Καμπουρόπουλου στο Λιμεναρχείο, για να δώσει κατάθεση για βλάβη που συνέβη σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου» το οποίο «συνιστά ακραία εφαρμογή του νόμου». 

Αλλά και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας από την πλευρά του σε δήλωσή του εξέφρασε «βαθύ προβληματισμό και ανησυχία. Πρώτον, γιατί (η προσαγωγή) έλαβε χώρα εν μέσω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Δεύτερον, γιατί είναι βέβαιο ότι μπορούσε να επιλεγεί ένας διαφορετικός χειρισμός». 
Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές αλλά και σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, χθες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προέβη στην εξής δήλωση: 

«Οι εισαγγελείς που υπηρετούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εφαρμόζουν το Σύνταγμα, τις διατάξεις των νόμων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αδιακρίτως σε όλους του εμπλεκόμενους – κατηγορούμενους, χωρίς να δίνουν σημασία σε αξιώματα, θέσεις και τίτλους. 

Κατά συνέπεια στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόστηκε κατά του κ. Καμπουρόπουλου Εμμανουήλ, η αυτόφωρη διαδικασία σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας του ως Αντιδημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΡ, όπως θα εφαρμοζόταν σε οποιονδήποτε πολίτη που τέλεσε αξιόποινη πράξη στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας. 

Επίσης κατά την επεξεργασία των υποθέσεων οι εισαγγελείς ακολουθούν τη φωνή της συνείδησης τους, οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα και την αξία των άλλων αποδείξεων»
Ελευθερία Πελλού.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=253819&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου