Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης και του Ταχυδρομείου!

Σκούριασε ο οπλισμός και άνοιξαν τα δοκάρια. Η υγρασία από τη θάλασσα προκάλεσε ρηγματώσεις και στην τοιχοποιία. Η πρόσοψη έτοιμη να γίνει κομμάτια!
Μετά το καμπαναριό της Παναγίας της Φιλερήμου (και τις …μαϊμούνες του Στάγκα) στο δρόμο του κινδύνου κατάρρευσης, ως ετοιμόρροπου, βρίσκεται και το κτίριο που στεγάζεται το Κεντρικό Ταχυδρομείο Ρόδου, δίπλα στο Λιμεναρχείο στο Μαντράκι.
Το κτίριο χαρακτηρίζεται ετοιμόρροπο σε έγγραφο της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η κατασκευή θεωρείται επικίνδυνη από στατικής και δομικής άποψης (κοινώς ετοιμόρροπη)».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας κ. Κ. Μπούτσικος ζήτησε χθες το σχετικό έγγραφο της Πολεοδομίας, προφανώς για να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες, καθώς το Ταχυδρομείο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί πολίτες, οπότε οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και σοβαροί σε περίπτωση που το κτίριο «λυγίσει» με δεδομένα τα μελανά χρώματα που σκιαγραφεί την κατάστασή του η Πολεοδομία.
Και μια απλή ανάγνωση της εν λόγω έκθεσης οδηγεί σε μαύρες σκέψεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ από το περιχυμένο της έκθεσης προκύπτει ότι το κτίριο του Ταχυδρομείου πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.
Στα κυριότερα σημεία της έκθεσης επισημαίνονται τα εξής:
1) Τα σίδερα στα δοκάρια έχουν σκουριάσει και προκάλεσαν ρήξη του δομικού υλικού. Επίσης προκλήθηκαν στα δοκάρια ρωγμές, όπως και στο πέτρινο υλικό τους, με αποτέλεσμα την αποκόλληση τμήματός του.
2) Κορνίζες, αετώματα και διακοσμητικά ανάγλυφα, υπέστησαν διάβρωση, λόγω έντονης και διαρκούς υγρασίας από την αλμύρα της θάλασσας και την ρύπανση από τα αυτοκίνητα.
3) Οι σοβάδες έχουν υποστεί ρωγμές, με αποτέλεσμα να αποκολληθούν από τα συγκολλητικά κονιάματα και τα δομικά υλικά.
4) Ρηγματώσεις έχουν προκληθεί και στην τοιχοποιία.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ έκθεση της Πολεοδομίας επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες επεμβάσεις, λόγω άμεσης επικινδυνότητας και ταυτόχρονα να ληφθούν προστατευτικά μέτρα και για τους διερχόμενους – προφανώς υπονοείται η τοποθέτηση σκαλωσιάς στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου.
rodosalarm.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου