Aνασφάλιστοι οι μισοί επισκευαστές αυτοκινήτων!

Περισσότεροι από τους μισούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτων, είναι...
σήμερα ανασφάλιστοι καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και αυτός με τη σειρά του δεν πληρώνει την αντίστοιχη συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ. 

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση σήμερα πλησιάζει τα 200.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη της οικογένειάς τους. 

Κι αυτό για μόλις 185 ευρώ το μήνα, χρήματα που εισπράττει ο ΟΑΕΕ μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές τους, και τα οποία οδεύουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς όμως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι επαγγελματίες, δεν καταφέρνουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αφού το ασφαλιστικό τους ταμείο δέχεται μόνο την πληρωμή όλου του ποσού και όχι μέρους αυτού. 

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνέλευση της ομοσπονδίας συλλόγων επισκευαστών αυτοκινήτων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τον αντίστοιχο σύλλογο της περιοχής μας εκπροσώπησε το μέλος του Γιάννης Κακλιός. 

Με αφορμή την παρουσία του στη συνέλευση ο κ. Κακλιός μίλησε στη «Ρ» τονίζοντας ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι μεγάλα και ότι οι επισκευαστές των αυτοκινήτων εξακολουθούν να δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τα παράνομα λειτουργούντα συνεργεία. 

Πρόκειται όπως είπε για μία πληγή στον κλάδο αφού τα μαϊμού συνεργεία εξακολουθούν να υφαρπάζουν το έργο των νόμιμων συνεργείων κάτι το οποίο όπως τονίστηκε και στη συνέλευση έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην ασφάλεια των πολιτών. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα δίκυκλα. 

Όπως υπογραμμίστηκε πολλά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στην κακή επισκευή και συντήρηση των οχημάτων αφού γίνονται από άτομα που δε διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και φυσικά δεν έχουν και τις νόμιμες άδειες για να λειτουργήσουν τα συνεργεία τους. 

Έτσι λοιπόν προτάθηκε να ζητηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες να δέχονται τις επισκευές αυτοκινήτων και να πληρώνουν μόνο τα συνεργεία που διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας, σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τον κλάδο και τις ζωές των πολιτών. 

ΣΤΗ ΓΣΕΒΒΕ 
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Κακλιός επισκέφθηκε το νέο πρόεδρο της γενικής συνομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας Γιώργο Καββαθά, με τον οποίο συζήτησε διάφορα θέματα, ορισμένα από τα οποία θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή και σε τοπικό επίπεδο. 
Για παράδειγμα σε συνεργασία με το επιμελητήριο θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δημιουργία παρατηρητηρίου για τις καταγγελίες παράνομων δραστηριοτήτων από πολίτες, αλλά και η συστέγαση όλων των κλαδικών επαγγελματικών συλλόγων της περιοχής, με μέριμνα της ΓΣΕΒΒΕ. 

Ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα ήταν και η πιθανότητα να εφαρμοστεί και στη Ρόδο αυτό που ήδη εφαρμόζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο και αφορά την συζήτηση σε χώρους του επιμελητηρίου των αντιδικιών που αφορούν το ενοικιοστάσιο. 

Οι δύο πλευρές δικηγόρος και ενοικιαστής συναντιούνται εκεί και συζητούν για να λύσουν τις διαφορές που υπάρχουν και αφορούν κυρίως το ύψος των ενοικίων. 

Επίσης στο ΒΕΑ έχει καθιερωθεί σε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας να υπάρχει ειδικός επιστήμονας που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστήματος. 

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΚΑΒΒΑΘΑΣ 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα ο κ. Καββαθάς θα έρθει στη Ρόδο για να δει ποια είναι η σημερινή κατάσταση με τις καντίνες, τις οποίες το σωματείο εστιατόρων καταγγέλλει για παράνομη δραστηριότητα και αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καββαθάς είχε επισκεφτεί στο παρελθόν τη Ρόδο με την ιδιότητα του αντιπροέδρου και είχε καταγγείλει τα φαινόμενο μετά από αυτοψία που έκανε ο ίδιος στο νησί. 

Είχε μάλιστα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων και είχε προαναγγείλει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις προς κάθε εμπλεκόμενο.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=254441&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου