Η φώτο που αναστάτωσε όλη τη Ρόδο

Αυτή η φωτογραφία με το σκυλάκι να φαίνεται μέσα σε κλουβί έξω από το μπαλκόνι έχει κατακλύσει το facebook εδώ και λίγη ώρα...
Τις φωτογραφίες και την ιστορία γνωστοποίησε φιλόζωη, συνοδεύοντας τη φώτο με το σχόλιο ότι το σκυλί μπαινοβγαίνει από χαραμάδα στο μπαλκόνι και ότι πήγε η δημοτική αστυνομία έκρινε ότι το σκυλί δεν κινδυνεύει και έφυγε.
Αυτή η φωτογραφία από κοινοποίηση σε κοινοποίηση, αντιγράφτηκε δίχως το σχόλιο, δίνοντας την εντύπωση ότι το σκυλί είναι κρεμασμένο έξω από το μπαλκόνι σε κλουβί, όντας κάτι απάνθρωπο. Παρόλα αυτά η φιλόζωη που έκανε την καταγγελία τόνισε ότι το σκυλί είναι προσεγμένο, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και θα επικοινωνούσαν και πάλι με τους ιδιοκτήτες για να αφαιρεθεί το κλουβί, καθώς δεν δύναται ένα σκυλί να βρίσκεται σε ένα τόσο στενάχωρο χώρο κρεμασμένο έξω από το μπαλκόνι, πρωτίστως από θέμα επικινδυνότητας.
Επί του θέματος αύριο θα έπαιρνε θέση και  δικηγόρος φιλοζωικής οργάνωσης του νησιού μας, ώστε να εξακριβωθεί αν τηρούνται όλοι οι νόμοι περί φροντίδας ζώων.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργήθηκε πανικός, εκτέθηκε το σπίτι κατοίκων του νησιού, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως κτήνη και απάνθρωποι. Το μόνο που έκαναν ήταν να κατασκευάσουν ένα αυτοσχέδιο μπαλκόνι ώστε το σκυλάκι να έχει πρόσβαση και να βλέπει στο δρόμο, αλλά δεν ήταν κλεισμένο εκεί, είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στο σπίτι.  Για να μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία σαφώς φαίνεται ότι σκέφτονται και νοιάζονται το σκυλί. Ίσως να μην ήταν η καλύτερη ιδέα αλλά σίγουρα δεν άξιζε τα όσα σχολιάστηκαν για τους ιδιοκτήτες στο facebook τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα από τις πολλές κοινοποιήσεις που υπήρξαν , έγινε δεύτερη καταγγελία στις 22.00 από συμπολίτη μας και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας  ΖΗΤΑ. Οι γείτονες έχουν δυσαρεστηθεί από τον πανικό που προκλήθηκε  και τονίζουν ότι το σκυλάκι ήταν αδέσποτο, το μάζεψαν και το φροντίζουν πάρα πολύ.
Αδιανόητο ότι από τις διαστάσεις που πήρε μέσα σε λίγη ώρα το θέμα, έγινε καταγγελία από την Κέρκυρα και έφθασε η πυροσβεστική της Ρόδου στο σημείο όπου έκριναν ότι δεν υπήρχε θέμα καθώς το σκυλί μπορούσε να μπει στο σπίτι ανά πάσα ώρα και στιγμή και δεν ήταν κλειδωμένο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν κάτι κοινοποιείται, αντιγράφεται δίχως να συνοδεύεται από ολόκληρη την ιστορία.  Οι ιδιοκτήτες δικάστηκαν ερήμην τους από την κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο για ένα ζωάκι το οποίο όπως λένε όλοι στη γειτονιά φροντίζουν πάρα πολύ. Η φιλόζωη απλά θα επικοινωνούσε με τους ιδιοκτήτες και θα συζητούσε μαζί τους ώστε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει αλλά μέσα από το facebook το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες και λάθος διαστάσεις.
Σε όλες τις καταστάσεις πρέπει να επικρατεί η λογική, το μέτρο και σωστή πληροφόρηση. Αναμένοντας τις εξελίξεις…


πηγή: rodosreport.gr


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου