Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στα Στεγνά με την ανεξέλεγκτη βοσκή αιγοπροβάτων

Πέρα από κάθε έλεγχο είναι πλέον η κατάσταση επί της Εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου με την ανεξέλεγκτη βοσκή αιγοπροβάτων, ενώ σοβαρό πρόβλημα...
υπάρχει και σε άλλες περιοχές όπως στα Στεγνά Αρχαγγέλου όπου κάτοικοι και επιχειρηματίες φέρονται αποφασισμένοι να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους από τις συνεχείς … επιθέσεις των τετράποδων! 

Το συγκεκριμένο θέμα είναι «παλιό» για το νησί της Ρόδου, αφού εδώ και χρόνια γίνονται συνεχώς αναφορές και δημοσιεύματα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έχουν επίσης γίνει και δεκάδες συσκέψεις κατά τις οποίες πάρθηκαν «οριστικές και αμετάκλητες» αποφάσεις για την πάταξη του φαινομένου της ανεξέλεγκτης βοσκής αιγοπροβάτων επί της Ρόδου Λίνδου, οι οποίες όμως ήταν τόσο «οριστικές» που ουδέποτε υλοποιήθηκαν και έμειναν απλώς στα χαρτιά! 

Αποτέλεσμα αυτού, είναι ακόμη και σήμερα στην κεντρικότερη οδική αρτηρία του νησιού ο ντόπιος αλλά και ο ξένος επισκέπτης να κινδυνεύει να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα επειδή κάποιο πρόβατο ή κατσίκι θα πεταχτεί μπροστά του! 

Το όλο θέμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο με δεδομένη την άγνοια που έχουν για τους δρόμους της περιοχής μας οι τουρίστες οι οποίοι εκτός αυτού έχουν να αντιμετωπίσουν και τα κατσίκια! 
Στην πλέον τουριστική περιοχή του νησιού όπως είναι η Λίνδος, οι επαγγελματίες οδηγοί που μεταβαίνουν εκεί, δηλώνουν ότι αναγκάζονται να είναι διπλά προσεκτικοί καθώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. 

Αλλά και στην παραλία Στεγνά Αρχαγγέλου, κάτοικοι και επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη βοσκή κατσικιών, τα οποία αν και έχουν ιδιοκτήτες εξακολουθούν να κινούνται ελεύθερα στην περιοχή καταστρέφοντας ό,τι πράσινο υπάρχει. Μάλιστα ορισμένοι έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για την περίφραξη των περιουσιών τους, όμως ούτε αυτό είναι αρκετό για να αποτρέψει την εισβολή των τετράποδων! 

Όπως αρκετές φορές έχει αναφέρει σε δημοσιεύματα της η «Ρ», το όλο θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και οριστικά καθώς είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα!
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=257186&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου