Ελεύθεροι οι τρεις τσιγγάνοι που είχαν ξυλοκοπήσει αστυνομικό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι τρεις αθίγγανοι που είχαν προφυλακιστεί για τον άγριο...
ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού την Καθαρή Δευτέρα επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου. 

Πρόκειται για έναν 22χρονο έναν 19χρονο και έναν 27χρονο Ρομά, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν οδηγηθεί στις φυλακές. 

Ωστόσο δια του δικηγόρου τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή προσέφυγαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμα του αποφάσισε οι τρεις αθίγγανοι να αφεθούν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης τους από το αρμόδιο δικαστήριο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά πέντε αθίγγανοι ηλικίας 19, 22, 22, 23 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2013 το πρωί, στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. 

Το όλο επεισόδιο εκτυλίχθηκε επί της Ρόδου – Λίνδου προχθές στις 6 παρά 10 το απόγευμα της 18ης Μαρτίου, ώρα κατά την οποία ο 27χρονος αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, οδηγώντας το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο του κινούνταν με κατεύθυνση προς το Φαληράκι. 

Μαζί του στο όχημα επέβαιναν και άλλες τρεις κοπέλες, ενώ ακολουθούσε συγγενικό του πρόσωπο με άλλο αυτοκίνητο. Ξαφνικά και από το πουθενά ενδιάμεσα των δύο οχημάτων με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασαν δύο αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να προκαλέσουν ατύχημα καθώς πέραν της μεγάλης ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, έκαναν και επικίνδυνους ελιγμούς επί της οδού! Φθάνοντας σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται πριν τον ʼγιο Χριστόφορο, ο 27χρονος είπε στους ακινητοποιημένους οδηγούς των δύο οχημάτων, να ηρεμήσουν διότι κινούνταν επικίνδυνα και έθεταν σε κίνδυνο και τις ζωές των υπολοίπων. 

Η επισήμανση αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 27χρονος ήταν αστυνομικός, φαίνεται ότι επέφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς άμεσα οι αθίγγανοι άρχισαν να τον καταδιώκουν! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα μέτρα πριν τους φωτεινούς σηματοδότες στη διασταύρωση με τα Κοσκινού, οι αθίγγανοι που επέβαιναν στο πρώτο όχημα έφθασαν τον αστυνομικό, ενώ αυτοί που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο, κάνοντας ελιγμό χτύπησε επάνω στη νησίδα και έκλεισε το δρόμο του 27χρονου. 

Οι σκηνές που ακολούθησαν, όπως αυτές περιγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες, παραπέμπουν μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες αστυνομικού περιεχομένου! 
Ένας εκ των τσιγγάνων βγήκε από το αυτοκίνητο του και άρχισε να χτυπά με ισχυρή δύναμη και να κλωτσάει στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον 27χρονο αστυνομικό! 

Παράλληλα ένας άλλος είχε ανέβει επάνω στο καπό του αυτοκινήτου και με δυνατές κλωτσιές επιχείρησε να σπάσει το παρμπρίζ, προκαλώντας αρκετές ζημιές στο όχημα! Οι τρεις κοπέλες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο με τον αστυνομικό, σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ενώ μία εξ αυτών όταν βγήκε έξω και προσπάθησε να συγκρατήσει έναν από τους αθίγγανους, δέχτηκε μία γροθιά στο πρόσωπο η οποία την εκσφενδόνισε κάποια μέτρα μακριά, ενώ τις τράβηξαν και τα μαλλιά! 

Περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά διήρκησε το όλο επεισόδιο, το οποίο έληξε μόλις ακούστηκαν οι σειρήνες των περιπολικών. Τότε τα αυτοκίνητα με τους αθίγγανους τράπηκαν σε φυγή! Ακολούθησε καταδίωξη η οποία συνεχίστηκε και μέσα στην πόλη, από όπου και πέρασε κινούμενος ακόμη και αντίθετα σε μονόδρομους ο Ρομά προκειμένου να φθάσει στον καταυλισμό, όπως και έκανε. 

Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό και την κοπέλα που είχαν χτυπηθεί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκαν ελαφρά τραύματα για την δεύτερη και σοβαρότερα για τον 27χρονο ο οποίος παρέμεινε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Ρόδου, με το πρόσωπο παραμορφωμένο από τον ξυλοδαρμό! 

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού και ύστερα από αναζητήσεις, την επόμενη μέρα το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, εντόπισαν και προσήγαγαν τους πέντε Ρομά, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=257331&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου