Μήνυση για κλοπή και φθορά υπέβαλλε επιχειρηματίας από Λίνδο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου 50χρονος επιχειρηματίας για κλοπή και φθορά του καταστήματος του που βρίσκεται στη Λίνδο... 
Η μήνυση υπεβλήθη από τον δικηγόρο του 50χρονου, κ. Στέλιο Κιουρτζή, και με αυτήν ζητείται να διερευνηθεί η υπόθεση διάρρηξης από άγνωστους δράστες του καταστήματος του, οι οποίοι προχώρησαν και στην πρόκληση ζημιών ύψους 5000 ευρώ! 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτήν, όλα έγιναν το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι της 23ης Ιουνίου 2013 (παραμονή του Αγίου Πνεύματος) που έκλεισε το μαγαζί του ο 50χρονος έως την επόμενη μέρα στις 9.30 το πρωί οπότε και η υπάλληλος που πήγε στην επιχείρηση για να την ανοίξει, διαπίστωσε πως είχε γίνει διάρρηξη! 

Ο 50χρονος αναφέρει πως η υπάλληλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του τον πληροφόρησε ότι οι κλειδαριές του καταστήματος ήταν σπασμένες, ενώ οι δράστες είχαν προκαλέσει και εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα αντικείμενα αλλά και σε εξοπλισμό που υπήρχε εντός του μαγαζιού. 

ʼμεσα ο 50χρονος πήγε στην Λίνδο ειδοποιώντας και την Αστυνομία και όταν έφθασε στο κατάστημα, διαπίστωσε ότι άγνωστος ή άγνωστοι δράστες είχαν διαρρήξει την πόρτα της επιχείρησης του σπάζοντας την κλειδαριά και μπήκαν μέσα όπου στη συνέχεια έσπασαν και την κλειδαριά της πίσω πόρτας της κουζίνας, κατέστρεψαν το σωλήνα παροχής νερού του πλυντηρίου ποτηριών με αποτέλεσμα να έχει πλημμυρίσει όλο το κατάστημα, έκοψαν σε τέσσερα (04) μοτέρ ψυγείων του σωλήνες και έσπασαν και τα μοτέρ, είχαν καταστρέψει το ντουλάπι όπου φυλασσόταν το καταγραφικό ασφαλείας, το οποίο μάλιστα καταγραφικό το είχαν αφαιρέσει! 

Οι ίδιοι έκοψαν τα περισσότερα καλώδια από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην επιχείρηση προκειμένου να μην μπορέσουν να καταγράψουν τις κινήσεις τους, κατέστρεψαν το καλώδιο ρεύματος της ταμειακής μηχανής, είχαν αφήσει ανοικτή την κάνουλα της βαρελίσιας μπύρας με αποτέλεσμα να αδειάσει όλο το περιεχόμενο (ήτοι μπύρα) στο πάτωμα, είχαν καταστρέψει το καλώδιο του τηλεφώνου και είχαν κατεβάσει όλους του διακόπτες παροχής ρεύματος, έσπασαν τις κλειδαριές στα ρολά ασφαλείας, αφαίρεσαν εκτός του καταγραφικού ασφαλείας όλους τους τιμοκαταλόγους της επιχείρησης, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 80 ευρώ περίπου (το οποίο αποτελούνταν από κέρματα – ψιλά), είχαν αφαιρέσει τα βιβλιάρια υγείας του προσωπικού τα οποία βρίσκονταν δίπλα στην ταμειακή μηχανή και τέλος, είχαν καταστρέψει ολοσχερώς το ρολό ασφαλείας του κεντρικού παραθύρου.

Πέραν όμως όλων αυτών, οι φθορές που προκάλεσαν οι δράστες είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η λειτουργία της επιχείρησης του 50χρονου, κατά τη διάρκεια μάλιστα της περιόδου που αυτή δραστηριοποιείται πιο έντονα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο 50χρονος επιχειρηματίας τυγχάνει θύμα κακόβουλων ενεργειών, καθώς και το 2012 άγνωστοι δράστες του είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του. 

Και για το συμβάν αυτό ο 50χρονος είχε καταθέσει μήνυση για την οποία μάλιστα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος, τον Απρίλιο του 2013 άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα καθώς και κίνδυνος σε άνθρωπο. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 22.38 το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2012 οπότε και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (ιδιωτικό) του 50χρονου, το οποίο είχε σταθμεύσει στον περιβάλλοντα χώρο του Λιμενικού Σταθμού της Λίνδου, για περισσότερη ασφάλεια, όπως ο ίδιος δηλώνει στη μήνυση του. 

ʼμεσα στην περιοχή έσπευσε προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Λίνδου καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου (κλιμάκιο Λαέρμων), με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβήστηκε, έχοντας ωστόσο προλάβει να καταστρέψει ολοσχερώς το όχημα και να προκληθεί ζημία ύψους 35.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα τόσο ο 50χρονος όσο και συγγενικά του πρόσωπα ήταν αποδέκτες απειλητικών τηλεφωνημάτων από άγνωστα άτομα, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα κατήγγειλε ότι έγινε την ημέρα της πυρκαγιάς στις 7 το απόγευμα. 

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση και μετά την ολοκλήρωση της ασκήθηκαν διώξεις ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στην ανάκριση. 

Σημειώνεται πως μερικούς μήνες πριν ο 50χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή υπέβαλλε και δεύτερη αναφορά στον κ. Εισαγγελέα για την ίδια υπόθεση, στην οποία αναφέρεται σε περιστατικά εκβίασης προς αυτόν από συγκεκριμένα άτομα. Και αυτή η υπόθεση αναμένεται να συσχετιστεί με αυτήν του εμπρησμού μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών. 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=257457&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου