Μέτρα παίρνουν (πάλι) οι φορείς για τα αδέσποτα κατσίκια

Κοινή προσπάθεια για να ελεγχθεί το ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης σε όλο το νησί της Ρόδου, ανέλαβαν από κοινού, Περιφέρεια, Δήμος και Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου. 
Στο πλαίσιο αυτό, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση, κοινή προγραμματική σύμβαση, που θα αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα. 
Όπως δήλωσε χθες, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, «η ανεξέλεγκτη βόσκηση, αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για το νησί μας. 

Έχουμε κάνει κατά καιρούς προσπάθειες, είχαμε δημιουργήσει και σχετικό πρόγραμμα με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που είχε και θετικά αποτελέσματα και τώρα προσπαθούμε να το διευρύνουμε. 

Πρόσφατα μάλιστα, μαζέψαμε αιγοπρόβατα από την κοιλάδα των Πεταλούδων, που έμπαιναν μέσα κι είπαμε τώρα να το κάνουμε πιο συστηματικό. 

Μετά λοιπόν και από συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Χατζηιωάννου, τον αντιδήμαρχο Πεταλούδων κο Παναγιώτη Κυριακούλη, τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση που θα αναφέρει τους όρους και τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκομένων, για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ουσιαστικά αυτό που θα αναζητηθεί, θα είναι μια λύση διαρκείας για ολόκληρο το έτος, με συνεργεία έτοιμα που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης – κατέληξε ο κος Κουσουρνάς».

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=258296&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου