Καίγονται τα πάντα... Σε κίνδυνο ακόμα και χωριά

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΑΤΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΓΕΝΝΑΔΙ...
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί εξ αιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στα χωριά Ιστριος, Προφύλια, Βάτι και Γεννάδι. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φουντώνουν συνεχώς τις φλόγες οι οποίες κινούνται ανεξέλεγκτα με μεγάλη ταχύτητα καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Αυτή την ώρα η πυρκαγιά εξελίσσεται σε ένα τεράστιο μέτωπο σε βουνά και χαράδρες με πυκνή βλάστηση. Το δάσος που καίγεται είναι πολύ μεγάλο.
Στην Ίστριο ένα σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από τον οικισμό, δεν γλίτωσε από την πυρκαγιά. Το ίδιο και μια αποθήκη. Το σπίτι αυτό χρησιμοποιούνταν περιστασιακά από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι διαμένουν στη Ρόδο.
Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Βάτι αφού προηγουμένως πέρασε από τον Γέρακα και την κοιλάδα του Άη Γιάννη.
Τα αεροπλάνα και το ελικόπτερο επιχειρούν διαρκώς σε όλο το μέτωπο, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων δεν υπάρχουν ακόμα ορατά θετικά αποτελέσματα. Στα χωριά Βάτι και Γεννάδι οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν παραστεί ανάγκη να μπορούν να απομακρυνθούν έγκαιρα.
Μεγάλα μηχανήματα ανοίγουν ζώνες γύρω από τα δύο χωριά, προκειμένου να τα προστατέψουν.
Πυροσβέστες κάνουν λόγο για απελπιστική κατάσταση και μάλιστα πολύ χειρότερη και πιο επικίνδυνη από την πυρκαγιά που εξεράγη πριν από δύο χρόνια μεταξύ Απολλώνων και Λαέρμων
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου