Προφυλακίστηκε ο τσιγγάνος που έβαζε ανήλικους να κλέβουν

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 26χρονος αθίγγανος που κατηγορείται ότι έβαζε δύο ανήλικους ομόφυλους του ηλικίας 10 και 11 ετών να
διαπράττουν κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων στο Φαληράκι.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Αυγούστου από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου, ωστόσο ο 26χρονος διέφευγε της σύλληψης και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. 

Χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και εν συνεχεία του ανακριτή όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος ΡΟΜΑ προσκόμισε αποδεικτικά εισιτηρίων βάσει των οποίων το επίμαχο διάστημα φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα και ο ίδιος επεσήμανε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. 

Ωστόσο στην δικογραφία περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, στις οποίες φαίνεται και ο 26χρονος με αποτέλεσμα οι ισχυρισμοί του αυτοί να μην γίνουν πιστευτοί και ο ίδιος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. 
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται εκτός από τους δύο ανήλικους και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου οι οποίες είχαν συλληφθεί, είχαν κρατηθεί και προσαχθεί στον ανακριτή όπου μετά την απολογία τους στις 9 Αυγούστου αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς όρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αθίγγανες δήλωσαν στον ανακριτή πως τα παιδιά τους έχουν πολύ καιρό να συναναστραφούν με τον 26χρονο και οι ίδιες γνώριζαν ότι έπαιρναν το λεωφορείο για να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα. Τόνισαν ότι δεν έχουν απασχολήσει ουδέποτε στο παρελθόν και πως φροντίζουν για την μόρφωσή τους στέλνοντας τα σχολείο. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν ύστερα από λεπτομερή αστυνομική έρευνα και ανάλυση του τρόπου δράσης των κατηγορουμένων (mondus operandi) εξακριβώθηκε ότι ο 26χρονος είχε συγκροτήσει συμμορία αποτελούμενη από τον ίδιο και τους δυο ανηλίκους με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από δωμάτια ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρακίου. 

Συγκεκριμένα ο 26χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους ανήλικους κοντά σε ξενοδοχεία που είχε επιλέξει στα οποία και τους έστελνε με σκοπό την κλοπή. Όταν οι ανήλικοι ολοκλήρωναν τη «δουλειά» ο 26χρονος τους περίμενε σε συγκεκριμένο σημείο και τους παραλάμβανε μαζί με τα κλοπιμαία. Οι ανήλικοι ανάλογα με την περίπτωση είτε εισερχόταν στα δωμάτια των ξενοδοχείων από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες είτε τις παραβίαζαν αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. 

Στις 6 Αυγούστου 2013 το απόγευμα όμως, οι ανήλικοι έγιναν αντιληπτοί από προσωπικό ασφαλείας ξενοδοχείου να κατέχουν χρήματα και αντικείμενα προερχόμενα από δωμάτιο που είχαν διαρρήξει νωρίτερα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προσήχθησαν από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και διαπιστώθηκε η δράση τους. 
Επιπλέον εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών που είχαν διαπράξει οι ανήλικοι υπό την καθοδήγηση του 26χρονου:

• Την 06-08-2013 το μεσημέρι και πριν τον εντοπισμό τους διέρρηξαν δυο δωμάτια και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα στο ίδιο ξενοδοχείο. Από τα δωμάτια που διέρρηξαν αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές άξιας 640 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό 115 ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους αποδόθηκαν στους δικαιούχους 
• Την 06-08-2013 το απόγευμα μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα 

• Την 05-08-2013 το βράδυ διέρρηξαν ένα δωμάτιο και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη δύο στο ίδιο ξενοδοχείο. Από το δωμάτιο που διέρρηξαν αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και χρήματα 

• Το χρονικό διάστημα από 28 έως 31-07-2013 αφαίρεσαν από δωμάτιο ξενοδοχείου ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=260229&catid=9&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment