Στρατόπεδο 211 Μ/Κ ΤΕ – Πεταλούδες, Ρόδος: Φαινομενικά «κάτασπρο», ουσιαστικά «μαύρο» για τον Στρατιώτη

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ «ΕΙΔΕ» Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ! Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ....
Αν και σκοπιές και περίπολα οι φαντάροι δεν κάνουν, αν και Κ.Ψ.Μ - Κ.Ψ(ΚαΨα) λειτουργούν πολλές ώρες και είναι επαρκώς εφοδιασμένα, αν και το ζεστό νερό δε λείπει ποτέ, τότε για ποιόν λόγο η πλειοψηφία των κληρωτών στρατιωτών επιθυμεί μετάθεση ή απόσπαση από το συγκεκριμένο στρατόπεδο; Γιατί φαντάροι πηγαίνουν στο 211 και φαντάροι για υπηρεσίες δεν υπάρχουν; Γιατί την ίδια ημέρα είσαι σκουπιδιάρης, μετά στην εκπαίδευση, ύστερα θαλαμοφύλακας, εννοείται η λάντζα και κάτι ακόμη αν τύχει;

Επειδή «το ψάρι (η λειτουργία) από το κεφάλι βρωμάει». Ο εδώ και 1,5 χρόνο περίπου διοικητής αυτοπαρουσιάζεται σαν κάτι μεταξύ τεράστιας ηγετικής προσωπικότητας, πλήρως καταρτισμένου μελετητή του στρατιωτικού νομικού πλαισίου και συνταξιοδοτημένου πλέον τζων ράμπο. Αυτή η έπαρση, αλλαζονία έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με την αποδεδειγμένη ημιμάθεια του, να διαχέει σύγχυση και εκνευρισμό στο στρατόπεδο και συνεπώς οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης, οι φαντάροι δηλαδή, να αποτελούν σχεδόν πάντα τους αποδιοπομπαίους τράγους.
Για παράδειγμα, ενώ οι φαντάροι είναι αυτοί που αποκλειστικά συντηρούν το 211 σε επίπεδο καθαριότητας και μοχθούν ιδιαιτέρως καθότι είναι ευμεγέθες, σχεδόν καθημερινώς επιπλήττονται λεκτικώς από τον Αντισυνταγματάρχη Βασιλειάδη. Μόνο αν κάποιος επιθεωρητής πει καλό λόγο, μπορεί κι αυτός σπανίως να ξεστομίσει κάτι αντίστοιχο. Τιμητικές-άγραφες για έξτρα καθαριότητες, υδραυλικά και όποια άλλη εργασία συντήρησης (π.χ. χορτοκοπτικό) ή βελτίωσης του στρατοπέδου, μόνο ύστερα από «πολλά παρακάλια» και αν. Όπως τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες οι έξοδοι είχαν μεταφερθεί 3!!! ώρες αργότερα (στις 18.00) για να ετοιμαστεί το στρατόπεδο για τις επικείμενες επιθεωρήσεις από το διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν και οι φαντάροι μετά το φαγητό ήταν υποχρεωμένοι να «σαρώνουν» το στρατόπεδο. Επιπροσθέτως, για να αυτοπροβληθεί ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Βασιλειάδης ως έξοχος εκπαιδευτής συνεχίζονται οι σπατάλες των όποιων χρημάτων του στρατοπέδου σε καύσιμα για επιδείξεις, ενώ οι ποσότητες του φαγητού έχουν μειωθεί αισθητά. Ακόμη και Ε.Π.Ο.Π επιβεβαιώνουν. Βεβαίως από τον ίδιο τηρείται σιγή ιχθύος και ούτε λόγος για τις πιστώσεις που ζητά και λαμβάνει διαρκώς το 211 για καύσιμα και παράλληλα τις συστάσεις που γίνονται από τη μεραρχία για καλύτερη οικονομική διαχείριση σε ζητήματα ύδατος, σίτισης κ.τ.λ.
Μία άλλη απόδειξη της «συνέπειας» αυτού του «ηγέτη» είναι το περιστατικό που έγινε αρχές Νοέμβρη. Σε μία Β.Ο.Π των Ε.Π.Ο.Π, οι φαντάροι ενώ ετοίμαζαν για ώρες τσιμπούσι με σουβλάκια, πίττες κ.α. για να καλοπεράσουν ο διοικητής και η επιθεώρηση από τη μεραρχία (υποστράτηγος ή ταξίαρχος), αναγκάστηκαν να κάνουν και τους υπηρέτες τους, μεταφέροντας τα πάντα υπό έντονη βροχόπτωση, ακόμη και όσοι είναι Ι4 ορθοπεδικό.
Σε μία τελευταία περίπτωση, ο διοικητής απαίτησε από τους φαντάρους να βοηθήσουν έναν Ε.Π.Ο.Π, του οποίου το σπίτι είχε πλημμυρίσει και όταν είδε πως δεν υπήρξαν εθελοντές, «έκοψε» τις εξόδους για κάποιες ημέρες. Πώς όμως να υπάρχει η διάθεση αλληλεγγύης ανάμεσα σε κληρωτούς και μόνιμους όταν η συγκεκριμένη διοίκηση διδάσκει και ευαγγελίζεται διαρκώς την τυφλή υπακοή στους ανώτερους και τη σχέση αφέντη-σκλάβου με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Ε.Π.Ο.Π να συμπεριφέρονται ανάλογα στους φαντάρους; Γιατί κ. Βασιλειάδη όσοι φαντάροι δεν μπορούν να φύγουν από το 211, εύχονται και επιδιώκουν να σταλούν σε φυλάκιο;
Εξήγηση υφίσταται. Η διοίκηση του 211 Μ/Κ ΤΕ έχει επιλέξει να αυτοπροβληθεί για να προαχθεί μέσω της φήμης πως «δημιουργεί στρατιώτες», της «άριστης εκπαίδευσης» και των στρατιωτικών επιδείξεων, ίσως και κατά άνωθεν υπόδειξη. Παράλληλα όμως, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, με πολλούς φαντάρους να έχουν χίλιαδυο προβλήματα να σκέπτονται, η αυταρχική συμπεριφορά και η κατεύθυνση της διοίκησης να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες της, συνδυαζόμενη με βασικές «αμέλειες», μονάχα προβλήματα θα δημιουργούν.

Όπως το πάγιο πρόβλημα με τις εξόδους. 5 ευρώ είναι η συνολική ταρίφα μετακίνησης με το λεωφορείο, ενώ ταυτόχρονα ο φαντάρος είναι αναγκασμένος να επιστρέφει μετά τις 23.00 το βράδυ. Κινήσεις για τη μετακίνηση των στελεχών υφίστανται, γιατί όχι και για των φαντάρων; Παράλληλα, το ρίσκο παραμονής των εξοδούχων στη μονάδα χαρακτηρίζεται υψηλό. Συνήθως θα «χωθείς» και η ευκαιρία για ξεκούραση-ύπνο θα πάει περίπατο. Χώρος για διάβασμα και σύνδεση με το διαδίκτυο είναι προνόμιο άλλων μονάδων. Επίσης, η Ρόδος είναι ακριβή σε όλα και οι παροχές του στρατοπέδου σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού εκτός μονάδος μηδαμινές. Εντός δε, ούτε να φάνε μία μπριζόλα στη λέσχη, όπου κοστίζει λιγότερο από όσο έξω, δεν έχουν τη δυνατότητα οι φαντάροι.
Για το τέλος, ας γνωρίζουν όσοι πρόκειται να υπηρετήσουν στο 211 πως μόνο με κιάλια βλέπεις γιατρό ή αν Σ.Π.Ε.Ν λάβουν χώρα εκεί, και ας είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο στη Ρόδο και ας βρίσκεται 40’ περίπου από το στρατιωτικό υγειονομικό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment