Το απόλυτο μπάχαλο με τα ραβασάκια του Δήμου Ρόδου

Αλαλούμ επικρατεί με τα πρόστιμα ελεγχόμενης στάθμευσης για κλήσεις που φέρουν ημερομηνίας τέλεσης της σχετικής παράβασης έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2007.
Όπως φαίνεται, από τον δήμο έχουν σταλεί ραβασάκια σε συμπολίτες για την εξόφληση των κλήσεων που κόπηκαν το 2007 και την ίδια στιγμή η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών τις διαγράφει, όταν οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν προσφυγή για μείωση του προστίμου κατά 50%.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση με γραπτό αίτημά του ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της παραγραφής των κλήσεων στάθμευσης για το 2007 εκτός ημερήσιας διάταξης, για να σταματήσουν, όπως είπε, να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται οι συμπολίτες.
Όμως το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Τσουκαλά, ο οποίος αφενός ισχυρίστηκε ότι επί του θέματος της παραγραφής των κλήσεων για το έτος του 2007 υπάρχει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου και αφετέρου επεσήμανε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι το αρμόδιο όργανο για τη συζήτηση αυτού του θέματος.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών, ενώ ο κ. Χατζημάρκος υποστήριξε ότι η επιτροπή αυτή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.
Πάντως, ο κ. Χατζημάρκος και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, τόνισε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι κλήσεις που κόπηκαν το 2007 και δεν πληρώθηκαν από τους παραβάτες οδηγούς παραγράφονται. Στη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε και για τα μείζονα ζητήματα που συζητήθηκαν προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Η δημοτική αρχή προχθές το βράδυ δεν δέχτηκε να συζητήσουμε το θέμα. Όμως θα αναγκαστεί να το κάνει, επειδή δεν μπορεί συνεχώς να κρύβεται. Οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται με τις κλήσεις του 2007» είπε ο κ. Χατζημάρκος.
 
 
«Η επιτροπή διέγραψε κλήσεις του 2007»
 
 
 
 
taraslias.jpg
 
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το αλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της παραγραφής κλήσεων του 2007, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών, Κώστας Ταρασλιάς.
Όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Περδίκης, διέγραψε στο σύνολό τους δύο κλήσεις που κόπηκαν το 2007 μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες.
«Μετά τη διαγραφή κλήσεων κατά το δοκούν η νομική υπηρεσία του δήμου με έγγραφο της στις 13-1-2013 αναφέρει τη διαδικασία για τη βεβαίωση των κλήσεων και θέτει ρητά όλα τα στοιχεία και πότε παραγράφονται αυτές. Πράγματι οι κλήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 31-12-2007 είναι γεγονός ότι έχουν ήδη παραγραφεί. Θέλησαν να ρίξουνε το μπαλάκι στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών, η οποία ομόφωνα με το πρακτικό απόφασης 12 την 1η Αυγούστου είχε αποστείλει στη νομική υπηρεσία την απόφασή της να μην εξετάζει τα ποσά που βεβαιώθηκαν από το 2007 και προγενέστερα. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή επιμένει και βάζει τους συμπολίτες να καταθέτουν ενστάσεις» υπογράμμισε ο κ. Ταρασλιάς.
«Το τελευταίο στοιχείο είναι ότι την περασμένη Παρασκευή 13 του μηνός εξετάστηκαν οι δύο πρώτες προσφυγές συμπολιτών που ζητούσαν τη διαγραφή του 50% από το ποσό των κλήσεων και η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την πλήρη διαγραφή τους. Ως παράταξη καταθέσαμε την πρόταση να ληφθεί η γενναία απόφαση για να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου με όλα αυτά τα ραβασάκια που στέλλονται μαζικά» πρόσθεσε.
 
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Στην απόφαση της επιτροπής που ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο για το θέμα των κλήσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Η επιτροπή έχοντας γνώμονα πάντα τη συνδρομή της στο έργο των οικονομικών υπηρεσιών και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου
Προτείνει Α) Την μη αποδοχή εξέτασης των προσφυγών που αναφέρονται σε ποσά μη βεβαιωμένα των ετών 2007,2006 και πριν ως παραγραμμένα λόγω της αποσβεστικής προθεσμίας και μη υπαγόμενα στις εξαιρέσεις του Ν1416/84.
β) Για τις προσφυγές των ετών 2008 των μη βεβαιωμένων, την αποδοχή εξέτασης τους λόγω κινδύνου παραγραφής των ποσών από
την αποσβεστική προθεσμία.
Γ) Για τις προσφυγές των ετών 2009 και μετεγενέστερα την προσκόμιση των εγγράφων που να αποφαίνεται η διαδικασία βεβαίωσης των δημοτικών εσόδων που ορίζονται από τις διατάξεις του ΝΔ 318/69 των παρ.1-5 του άρθρου 4 του ΒΔ της 17/5-15/6/1959 και των άρθρων 70 και 71 του ΒΔ 24/9-20/101958.
Δ) Όλες οι προσφυγές να συνοδεύονται από απόδειξη είσπραξης του Δήμου μας που να αποφαίνεται η είσπραξη του 50% του προστίμου.
Ε) Το εν λόγω πρακτικό να κοινοποιηθεί στην Οικονομική Υπηρεσία.
Σε πίστωση συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως εξής:
Ο πρόεδρος ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τα μέλη Κ. ΤΑΡΑΣΛΙΑΣ – Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Η γραμματέας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου