Νέος δήμαρχος Καστελλορίζου ο Νίκος Ασβέστης

Σε αργία  κ.κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης (δήμαρχος), Γεώργιος Σαμψάκος Με το έγγραφο αυτό ο κ. Γιώργος Παπουτσής ζητούσε από την
Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εφαρμοστούν τα νόμιμα και να τεθούν σε αργία οι τρεις αιρετοί λόγω της παραπομπής τους σε δίκη, όπως και έγινε.
Σε αργία τέθηκαν με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο δήμαρχος Καστελλορίζου και δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρόκειται για τους κ.κ. Γεώργιο Αχλαδιώτη (δήμαρχο), Γεώργιο Σαμψάκο και Ελευθέριο Ραφτή (δημοτικοί σύμβουλοι), οι οποίοι ανήκουν στην παράταξη του πρώην δημάρχου Παύλου Πανηγύρη, ο οποίος έχει επίσης τεθεί σε αργία εξαιτίας ποινικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται και εκκρεμούν στην δικαιοσύνη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στη θέση του δημάρχου αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Ασβέστης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση σε ότι αφορά την σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι εύκολη εξαιτίας των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τη δικαιοσύνη.
Πάντως αφορμή για να τεθούν σε αργία ο δήμαρχος Καστελορίζου και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αποτέλεσε το βούλευμα 77/2013 του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για βαρύτατες και «όζουσες» εγκληματικές πράξεις εις βάρος της περιουσίας του δήμου Καστελλορίζου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης Παύλος Πανηγύρης ο οποίος παραπέφθηκε να δικαστεί με το ίδιο βούλευμα μαζί με τους άλλους τρεις αιρετούς. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό, τον Νοέμβριο του 2013 ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγίστης Γιώργος Παπουτσής είχε στείλει έγγραφο στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την οποία κοινοποίησε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και Εφετών Δωδεκανήσου, στον ʼΑρειο Πάγο και στον Δήμο Καστελλορίζου. Με το έγγραφο αυτό ο κ. Παπουτσής ζητούσε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εφαρμοστούν τα νόμιμα και να τεθούν σε αργία οι τρεις αιρετοί λόγω της παραπομπής τους σε δίκη, όπως και έγινε.

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=272098&catid=5&maincatid=1
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου