Ελεύθερος ο 25χρονος για τις κλοπές και διαρρήξεις...Οι δράστες έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρόμοιες υποθέσεις.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρείς φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου..
κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Εισαγγελέως και του Ανακριτή Υπηρεσίας, ένας 25χρονος «ποντικός», που μαζί με έναν 24χρονο, ο οποίος αναζητείται, διέπραξαν τουλάχιστον 10 διαρρήξεις σε επιχειρήσεις.
Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 2014 συγκεκριμένα ο 25χρονος ημεδαπός επιχείρησε να διαρρήξει φροντιστήριο ξένων γλωσσών.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το συμβάν μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν ύστερα από καταδίωξη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε εξακριβώθηκε ότι ο 25χρονος ενέχεται σε εννέα ακόμη διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Ρόδου, κάποιες από τις οποίες διέπραξε από κοινού με έναν 24χρονο Βούλγαρο.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
– Την 24.12.2014 πρώτες πρωινές ώρες ο 25χρονος αφού διέρρηξε πιτσαρία αφαίρεσε χρήματα, μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη και επιχείρησε να διαφύγει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Τότε ο δράστης αναγκάστηκε να παραδώσει τα κλοπιμαία στον ιδιοκτήτη, που τον ακολουθούσε και τράπηκε σε φυγή πεζός.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε
– Την 11.12.2014 οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού την προαναφερομένη επιχείρηση αφαιρώντας χρήματα.
– Πριν δυο μήνες ο 25χρονος ενεργώντας μια φορά μόνος του και μια από κοινού με τον Βούλγαρο διέρρηξε δυο φoρές το ίδιο εστιατόριο αφαιρώντας χρήματα.
– Πριν περίπου τρεις μήνες ο 25χρονος διέρρηξε περίπτερο και αφαίρεσε χρήματα και καπνά.
– Πριν περίπου πέντε μήνες οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού το προαναφερόμενο περίπτερο αφαιρώντας χρήματα και καπνά.
– Αρχές Αυγούστου 2014 ο 25χρονος μια φορά μόνος του και μια  από κοινού με τον Βούλγαρο διέρρηξε δυο φορές την ίδια εμπορική επιχείρηση και αφαίρεσε χρήματα.
– Πριν περίπου έξι μήνες οι δυο κατηγορούμενοι διέρρηξαν από κοινού εστιατόριο αφαιρώντας χρήματα.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένως για παρόμοιες υποθέσεις.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου