Στον Εισαγγελέα Εφετών για τη θανάτωση του κουταβιού προσφεύγουν οι “Τυχερές Πατούσες”

Την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κρίθηκε ατιμώρητος ο 74χρονος κάτοικος Καλυθιών...
που σκότωσε με σωλήνα ένα ημίαιμο κουτάβι το οποίο φέρεται να επιτέθηκε και να έπνιξε κότες ιδιοκτησίας του και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επρόκειτο να επιτεθεί και στον ίδιο, προανήγγειλε, μέσω της ιστοσελίδας του το φιλοζωϊκό σωματείο «Τυχερές Πατούσες».
Στην ανοικτή επιστολή της αντιπροέδρου του σωματείου κ. Γεωργίας Διμέλη αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί φίλοι,
Ο σύλλογός μας σήμερα, ζήτησε ακρόαση από την εισαγγελέα της έδρας με σκοπό την άμεση κατάθεση αίτησης του σωματείου που παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, στην χθεσινή υπόθεση με τη θανάτωση του ζώου.
Η αίτηση θα αφορά την προοπτική ασκήσεως εφέσεως κατά της πρωτόδικης απόφασης από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Ρόδου ή την εισαγγελία εφετών Δωδεκανήσου, διότι η αίτηση θα κατατεθεί και στην εισαγγελία πλημμελειοδικών και στην εισαγγελία εφετών.
Σε κάθε περίπτωση για μια ακόμη φορά, θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογος θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει μέχρις εσχάτων, για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Κούπερ, ο οποίος χθες στο ακροατήριο παρουσιάστηκε σαν ένας επιθετικός, αιμοσταγής και δολοφόνος σκύλος, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα φοβικό, ταλαιπωρημένο, ημίαιμο κουταβάκι έξι κιλών.
Στη μνήμη λοιπόν του Κούπερ, θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο δράστης να αντιμετωπίσει ξανά τη δικαιοσύνη όπως του αρμόζει , με σωστά κριτήρια.
Δυστυχώς το ηθικό δίδαγμα της χθεσινής απόφασης είναι ότι όποιο σκυλί μπαίνει στην ιδιοκτησία μας, το εκτελούμε, δηλώνουμε θολωμένοι, σε άμυνα και μένουμε ατιμώρητοι.
Είναι πολύ λυπηρό στο νησί της Ρόδου που πρέπει να πρωτοστατεί σε αποφάσεις καταδικαστικές για θανατώσεις των ζωών, να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.
Παρόλα αυτά, όσο κι αν προσπαθούν δε θα μας φιμώσουν ποτέ. Πάντα θα προσπαθούμε για τα κακοποιημένα ζώα με τον καλύτερο τρόπο.
Γεωργία Διμέλη
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου»
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου