ΣΟΚ: 'Οργιο Τρατών στην παραλία Κρητικών και Τριαντών....Ανεξέλεκτη είναι πλέον η κατάσταση

Ευκαίρια βρήκαν οι Τράτες λόγων των εκλογών και κυριολεκτικά έχουν κατακρεουργήσει τον βυθό απο το Ενυδρείο μέχρι και την παραλία των Τριαντών.

Πολλά τα παράπονα και των ερασιτεχνών ψαράδων που δεν βρήσκουν ούτε λέπι για το τραπέζι τους αφου τα μεγάλα εργαλεία της τράτας δεν αφήνουν ίχνος ψαριού.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές  που έχουν γίνει στον βυθό ξεριζώνοντας την ποσειδωνία (φύκι) όπου ψάρια χελώνες φώκιες κ.α βρίσκουν καταφυγιο αλλά και γονιμοποιούνται αυτούς τους μήνες.
Μάλιστα κάποιοι κάτοικοι των Κρητικών είπαν ότι εδω και ένα μήνα περίπου απο το πρωί μέχρι και το σκοτάδι οι τράτες ακόμη δουλεύουν.Αν συνεχιστεί αυτός ο "βιασμός¨ του βυθού φοβούμαστε ότι το κόστος θα είναι μεγάλο αφού θα έχουν καταστρέψει τους βυθούς με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν τα ψάρια σε άλλους βυθους πιο παρθένους!


Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. ναι αυτο σας πειραξε οταν τοσα χρονια το εκαναν καναμε ολοι τουμπεκη.Τα τουρκια και οχι μονο που ριχνουν χειμωνα καλοκαιρη τα δυχτια τους στην Ιξια και μαλιστα στα 5 μετρα απο την ακτη δεν λεμε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωσειδονία (Poseidonia oceanica)=φύκι;;;; (είναι φυτό, πνεύμονας οξυγόνου για τις θάλασσες μας και ίσως ο πιο σημαντικός ζωντανός οργανισμός στα νερά μας)
    Φώκιες καταφύγιο στις Πωσειδονίες;;; Γονιμοποιούνται αυτούς τους μήνες;;;
    Οι βυθοί σε αυτή τη περιοχή είναι ήδη κατεστραμμένες από είδη ψαριών λόγω του οτι τραβούσα πάρα πολλά χρόνια τράτες εκεί (βιντζότρατες και συρόμενες τράτες).
    Σας πείραξε που τραβάνε εκεί;;; Αν πάτε Ν. Ρόδο γίνεται χαμός. ΓΙα τις μεγάλες συρόμενες τράτες που τραβάνε νόμιμα και προσεχως με υπουργική απόφαση (προεκλογική δέσμευση μπλε κόμματος προς τρατάρηδες σε Ν. Μηχανιώνα, Κερατσίνι και Βόλο) θα τραβάνε σε λιγότερο απο μίλι, τουμπεκί όλοι έτσι;;; Τουλάχιστον, ας ενημερώνεται αυτός που γράφει τον πόνο του για να ξέρει τι γίνεται, σε λίγο θα τραβάνε τράτες-θηρία στην ίδια περιοχή και με τον νόμο.
    Και για καταγγελία εκείνη την στιγμή που γίνεται παρανομία στην θάλασσα καλέστε το 108. Κέντρο Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος και είναι αναγκασμένοι να έρθουν οι λιμενικοί. Αν δεν έρθουν ξανακαλέσετε όσες πιο πολλές φορές μπορείτε, αν δεν κάνουν τίποτα καλέστε πάλι και καταγγείλτε το. Θα το βρουν μπροστά τους απο το Κέντρο Επιχειρήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή