Πώλησε ακίνητο που δεν του ανήκε!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί υπόθεση απάτης με κατηγορούμενο έναν κάτοικο Αφάντου που φέρεται να πούλησε σε..
Αρχαγγελίτη ακίνητο στα Κολύμπια το οποίο δεν του ανήκε!
Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως ερήμην σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.
Φέρεται συγκεκριμένα με το από 18-7-2005 συμβόλαιο αγοραπωλησίας συμβολαιογράφου να μεταβίβασε λόγω πωλήσεως το ποσοστό συγκυριότητάς του με το δικαίωμα αποκλειστικής κυριότητας επί των κτισμάτων τα οποία επρόκειτο να ανεγερθούν επί διακεκριμένου τμήματος οικοπέδου εμβαδού μ.τ. 1080 στα Κολύμπια.
Το ακίνητο αυτό έχει υπαχθεί στις περί καθέτου ιδιοκτησίας διατάξεις έχει συνολικό εμβαδόν μ.τ.24.780.
Το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας το οποίο κατέβαλε στον μηνυόμενο ο μηνυτής φέρεται να ανέρχεται στο ποσό των 18.000€, επιπλέον δε κατέβαλε το ποσό των 1600€ στην συμβολαιογράφο για τέλη μεταγραφής του συμβολαίου και δικαιώματά της, το ποσό των 2.697 στην ΔΟΥ Ρόδου για Φ.Μ.Α. και το ποσό των 830 ευρώ για τον καθένα παραστάντα δικηγόρο.
Όμως ο μηνυτής δεν υπήρξε κύριος της κάθετης ιδιοκτησίας την οποία φέρεται να του έχει μεταβιβάσει λόγω πωλήσεως, παραστήσας έτσι εν γνώσει του ότι είχε την κυριότητα του πωλούμενου ακινήτου, με αποτέλεσμα να τον πείσει να προβεί στην αγορά ανύπαρκτου ακινήτου και να ζημιωθεί οικονομικά.
Αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο μηνυόμενος δεν ετύγχανε κύριος της πωληθείσας κάθετης ιδιοκτησίας υπήρξε η απόρριψη μεταγραφής του συμβολαίου αγοραπωλησίας από το κτηματολόγιο Ρόδου.
Στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος παρέστησε ψευδώς στον εγκαλούντα ότι είχε την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα νομή και κατοχή την ανεγερθησόμενη οικοδομή επί διακεκριμένου τμήματος οικοπέδου και ήταν κύριος της κάθετης ιδιοκτησίας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κ. Σαρρής.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου