Εξωπραγματικές τιμές στους διαγωνισμούς για τις παραλίες στη Ρόδο!

  • Είναι τόσο πολλά τα κέρδη που οι επιχειρηματίες «σκοτώνονται» μεταξύ τους;
Σε δυσθεώρητα ύψη ανέβασε ο ανταγωνισμός τις τιμές για τις θέσεις σε μεγάλες   αλλά και μικρές παραλίες της Ρόδου.
Στο μεγάλο ανταγωνισμό, που έγινε η αιτία να ανέβουν πολύ οι τιμές στους διαγωνισμούς, που διεξήχθησαν στο Δημαρχείο, την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου,  αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θαλασσίων Σπόρ κ. Κώστας Γιακουμάρος.
Ο κ. Γιακουμάρος κατέστησε πάντως σαφές πως τα έσοδα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες δεν  είναι μεγάλα.
«Πρέπει να αναφέρω πως υπήρξαν  προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς. Φθάσαμε στο σημείο, στο Φαληράκι, ένας  επιχειρηματίας να μην έχει πόστο και αυτοί που έμειναν,  να καλούνται  να πληρώσουν 140.000 ευρώ για  δύο  θέσεις,  που κατοχύρωσαν  με τις  προσφορές τους», είπε ο κ. Γιακουμάρος.
Ο  κ. Γιακουμάρος εξήγησε πως οι επιχειρηματίες, εδώ  και λίγα χρόνια, φροντίζουν να   κάνουν κρατήσεις για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής που διαθέτουν, συνδυάζοντάς τα  με πακέτα διαμονής σε  τουριστικά  καταλύματα.  Οι πελάτες τους αγοράζουν δηλαδή πλήρη πακέτα διακοπών.
«Ο καιροί έχουν αλλάξει. Δεν περιμένουμε τους πελάτες να έρθουν στις παραλίες το καλοκαίρι. Πουλάμε «πακέτα» για διαμονή και θαλάσσια σπορ  από το χειμώνα.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε  μέχρι τον Ιούνιο για να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί. Επίσης, δεν θα πρέπει οι παραλίες να παραχωρούνται  μόνο για ένα χρόνο στο Δήμο. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές με τον τρόπο αυτό. Εμείς προτείναμε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα συναντηθεί με τους αρμοδίους φορείς στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Γιακουμάρος και πρόσθεσε πως αυτοί που  εξέδωσαν τις σχετικές αποφάσεις για τις παραλίες, έχουν δει τη θάλασσα… από μακριά.
Εξαιτίας όμως του μεγάλου ανταγωνισμού και των υψηλών τιμών εκκίνησης αρκετοί επιχειρηματίες, ομπρελάδες και εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής,  κινδύνευσαν να χάσουν τα πόστα τους και μαζί με αυτά και τα πακέτα διακοπών, που είχαν προωθήσει. Για να μην βρεθούν σε δεινή θέση  και χάσουν τους πελάτες, που είχαν εξασφαλίσει, αναγκάστηκαν να υπερβούν κατά πολύ τις ήδη υψηλές τιμές εκκίνησης. «Πράγματι ανέβηκαν πολύ οι τιμές για δυο θέσεις στην περιοχή του  Φαληρακίου   και μια  σε παραλία στη δημοτική ενότητα Αφάντου (τιμή 22.000 ευρώ). Έχουμε να κάνουμε με  μίση και πάθη, δηλαδή με αντιπαραθέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών. Συμμετέχουμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό, κάνουμε κρατήσεις και έρχονται κάποιοι άλλοι να μας πάρουν τις θέσεις στις παραλίες. Στο τέλος θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα τουριστικά πρακτορεία που συνεργαζόμαστε και θα κληθούμε να πληρώσουμε και αποζημιώσεις. Για τον λόγο αυτόν αναγκαστήκαμε να δώσουμε τιμές εξωπραγματικές στους διαγωνισμούς. Είμαστε και εμείς εγκλωβισμένοι», δήλωσε ο κ. Γιακουμάρος και πρόσθεσε πως  οι παραλίες θα πρέπει να παραχωρούνται στο Δήμο για πέντε χρόνια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θαλλασίων Σπορ αναφέρθηκε και στον άψογο τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών για τις θέσεις στις παραλίες.
«Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Μετά από χρόνια διεξήχθησαν οι διαγωνισμοί  με ασφάλεια,  χωρίς την παρουσία αστυνομικών», δήλωσε ο κ. Γιακουμάρος.
Σε ερώτηση σχετικά με την έκβαση της φετινής σεζόν, ο κ. Γιακουμάρος δήλωσε πως θα είναι δύσκολη.
«Η σεζόν θα κλείσει με μείωση  της τάξεως του 20%», είπε.  Σε ερώτηση αν οι Ροδίτες αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, ο κ. Γιακουμάρος δήλωσε:
«Οι Έλληνες τα αγαπάνε τα θαλάσσια σπορ. Οι τιμές για αγορές υλικών  είναι υψηλές. Έχουμε κάνει  μεγάλες επενδύσεις και έρχονται  άνθρωποι που μας «κτυπούν» τα πόστα για  λόγους ανταγωνισμού.  Η διοίκηση του Σωματείου μας  εξασφάλισε το 50% των χρημάτων για τις εγγυητικές επιστολές. Έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου