Ρόδος: Διεκόπη η κηδεία λόγω ...διαφωνιών!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας....

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά διακόπηκε νεκρώσιμος ακολουθία, λόγω διαφωνίας για το που θα θαφτεί το σώμα του Γιώργου Κατταβενού, του ανθρώπου που για περισσότερα από 60 χρόνια φύλαγε και πρόσεχε το συγκεκριμένο μοναστήρι στη Θολό. 
Ο Γιώργος Κατταβενός τον οποίο όλοι αποκαλούσαν «ηγούμενο», καθώς αν και δεν είχε ασπαστεί την ιεροσύνη φρόντιζε για πάνω από έξι δεκαετίες την Μονή Καλόπετρας και όλοι αναγνώριζαν ότι επρόκειτο για έναν φιλήσυχο και καλοκάγαθο άνθρωπο, απεβίωσε σε ηλικία σχεδόν 100 ετών, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.
 
Η είδηση έγινε γνωστή σχεδόν άμεσα σκορπώντας την θλίψη σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους, ενώ τελευταία του επιθυμία ήταν να θαφτεί στο εν λόγω μοναστήρι στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
 Πράγματι ανοίχθηκε τάφος ακριβώς πίσω από το Ιερό του μοναστηριού και εντός του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας. Την επόμενη ημέρα όμως το μεσημέρι όταν και ήταν προγραμματισμένη η κηδεία, αρκετοί κάτοικοι της Θολού που δεν γνώριζαν αυτή την απόφαση και από ποιον ελήφθη, αντέδρασαν θεωρώντας ότι δεν ήταν σωστό κάτι τέτοιο, αφού «ακόμη και με αγίους δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ενώ εξηγούσαν ότι στην αυλή της εκκλησίας κάθε χρόνο διεξάγονται οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια τους, οπότε θα ήταν αν μη τι άλλο μακάβριο να υπάρχει ο τάφος ενός ανθρώπου στο συγκεκριμένο σημείο. 
Άμεσα και αφού είχε ξεκινήσει η νεκρώσιμος ακολουθία, ο πρόεδρος του Θεολόγου, Παναγιώτης Τσαλώλης, ο οποίος ειδοποιήθηκε καθώς δεν ήταν «παρών», επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.
Ο Δεσπότης τον ενημέρωσε ότι γνώριζε γι’ αυτή την απόφαση, αλλά είχε μείνει με την εντύπωση ότι είχε δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο από την Κοινότητα και πως σε κάτι τέτοιο συνηγορούσε και η τοπική κοινωνία.  Άμεσα με την σειρά του ο Μητροπολίτης Ρόδου επικοινώνησε με τον εφημέριο του Θεολόγου, πατέρα Θεόδωρο Πασπάτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κηδεία και να ξεσπάσουν καβγάδες και αντεγκλήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της Θολού και της Ψίνθου που βρίσκονταν στον χώρο. 
Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την οικογένεια του Γιώργου Κατταβενού, ώστε να μεταφερθεί η σορός του και να ανοιχτεί τάφος στο κοιμητήριο του γειτονικού χωριού της Ψίνθου, απ’ όπου και καταγόταν για να θαφτεί τελικά εκεί το άψυχο σώμα του…
 http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου