Ομαδικός ξυλοδαρμός σε κέντρο διασκέδασης – Θύμα 44χρονος Ροδίτης

Διαστάσεις προσλαμβάνει από χθες μετά την υποβολή εγκλήσεως και αιτήσεως για παράσταση πολιτικής αγωγής η υπόθεση του ομαδικού ξυλοδαρμού με θύμα έναν...
44χρονο Ροδίτη, που διασκέδαζε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας 60χρονος συνελήφθη το βράδυ της 18ης Απριλίου 2016 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου μετά από καταγγελία, που τον έφερε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Απριλίου 2016, από κοινού με 5 ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του 33χρονου γιου του, να διαπληκτίστηκε και να προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη στον 44χρονο.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε, ως υπεύθυνος, το εν λόγω κατάστημα χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Πιο συγκεκριμένα περί ώραν 03.30 τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2016, στο κατάστημα, που βρίσκεται στα «100 Μαγαζιά», ο 44χρονος, που διασκέδαζε με την σύζυγό του και φίλους του, φέρεται να ενεπλάκη σε επεισόδιο ήσσονος σημασίας, που όμως εξελίχθηκε σε εξαιρετικά επικίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα καθώς έχει υποστεί μεταξύ άλλων, κάταγμα 6 πλευρών από τον ξυλοδαρμό του.
Με την έγκλησή του ο 44χρονος στρέφεται κατά 4 ατόμων τα οποία και κατονομάζει και κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, απλού ή άμεσου συνεργού για το εναντίον του τελεσθέν αδίκημα της από κοινού βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ή οποιουδήποτε άλλου αδικήματος προκύψει ότι διεπράχθη.
Υποστηρίζει ότι το  άτομο που τον βοήθησε, τραβώντας τον από το μπράτσο του χεριού του, ώστε να τον σώσει από τον άγριο και βίαιο ξυλοδαρμό του ήταν άλλος από εκείνον που κατονόμασε αρχικώς σε κατάθεσή του, η οποία ελήφθη σε στιγμή κατά την οποίαν βρισκόταν, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Ρόδου και υπό την επίδραση συγκεκριμένων ισχυρών κατασταλτικών ουσιών εξαιτίας του οξύτατου πόνου που ένιωθε από τις βαρύτατες κακώσεις τις οποίες είχε υποστεί στα πλευρά του και στο γόνατό του.
Υποστηρίζει ότι η επίθεση εναντίον του έγινε κατόπιν συνθήματος ενός εκ των καταγγελλομένων και μόλις εδόθη έκλεισε επιδεικτικά η μουσική του καταστήματος μπροστά από την κονσόλα του επιτέθηκε και του έκανε κεφαλοκλείδωμα ένας δεύτερος, ενώ ταυτόχρονα πετάχτηκαν πάνω του από όλες τις πλευρές του μπαρ και άρχισαν να τον κτυπούν εγκαλούμενοι και δύο ακόμα των οποίων δεν γνωρίζει τα ονόματα.
Διατείνεται ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι λειτουργούν με τα στοιχεία οργανωμένης ομάδας, υποστηρίζοντας ότι και οι 6 τον κλωτσούσαν μέσα στο δρόμο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ιδιαίτερα σοβαρές και επικίνδυνες, για τουλάχιστον πέντε λεπτά και ενώ σφάδαζε από τους αφόρητους πόνους, όντας ανήμπορος να αντιδράσει.
Αυτόπτης μάρτυρας φέρεται μάλιστα να ήταν και μια δικηγόρος.
Οι θεράποντες ιατροί του ανέφεραν μετά την πενθήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Ρόδου ότι για την αποκατάσταση των τραυμάτων του θα χρειαστεί χρονικό διάστημα  τουλάχιστον εξήντα  ημερών και ότι πρέπει να υποβληθεί και σε χειρουργικές επεμβάσεις. Φέρονται να του ανέφεραν επίσης ότι θα υφίσταται εφ’ όρου ζωής ενοχλήσεις, στο γόνατο.
Ως συνήγορους πολιτικής αγωγής διόρισε τους δικηγόρους κ.κ. Μαρία Παρούσου και Στυλιανό   Κιουρτζή.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου