Δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για τον φόνο στο Κορακόνερο με θύμα εναν 66χρονο Γκανέζο

Ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψουν στοιχεία, γύρω από την ταυτότητα των δραστών, η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της...
Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την ταυτοποίηση των δειγμάτων DNA, που συνέλεξαν επιτελείς της σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με αστυνομικούς από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «A1 Yaght Trade Consotrium SA», στο Κορακόνερο, μετά την δολοφονία, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2014, του 66χρονου Γκανέζου Ziggy Bottuta του Mοhama και της Alimatu.
Η έρευνα για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, που συνέλεξαν επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, από αθίγγανους του καταυλισμού στο Κορακόνερο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο κύριος ύποπτος, που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών, δεν απέδωσε καρπούς.
Ιδιαίτερα απογοητευμένοι είναι εξάλλου οι αστυνομικοί από το γεγονός ότι το DNA, που βρέθηκε σε ένα σεντόνι το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πνίξουν τον 66χρονο, δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τα δείγματα που συνέλεξαν, ούτε και με εκείνα που τηρούνται στο αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που αναμένεται να ασκήσει δίωξη κατ’ αγνώστων και να την διαβιβάσει στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, η οποία και θα ξεκινήσει έναν νέο κύκλο λήψεως καταθέσεων.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο φόνος, σύμφωνα με τις ενδείξεις διεπράχθη μεταξύ της 21.30 με 22.07 ώρας, που αποχώρησαν οι δράστες από την κεντρική είσοδο της επιχείρισης, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.
Από την νεκροψία – νεκροτομή του ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη προέκυψε ότι ο θάνατος του 66χρονου προήλθε μετά από συμπλοκή του με τους δράστες. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι τον χτύπησαν με απίστευτη βαρβαρότητα σ’ όλο του το σώμα, κυρίως στην αριστερή πλευρά και ότι μετά τον θάνατό του τον τράβηξαν σε μικρή απόσταση από το σημείο που τον σκότωσαν.
Διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του δεν επήλθε συνεπεία στραγγαλισμού, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι υπέστη, ένεκα και των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ανακοπή.
Η «δημοκρατική» έφερε στο φως της δημοσιότητας καρέ από το μαγνητοσκοπημένο, από το εξωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης, υλικό, στο οποίο εμφανίζονται 4 δράστες.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες από μπουφάν και λόγω της αποστάσεως της λήψης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος και ο σωματότυπός τους. Δύο εξ’ αυτών φέρουν μαζί τους και σακ βουαγιάζ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να εξαναγκάσουν τον 66χρονο, πνίγοντας και χτυπώντας τον, να τους οδηγήσει στο εσωτερικό του κτηρίου σε όροφο και σε σημείο, όπου βρίσκονται πακτωμένα δύο χρηματοκιβώτια.
Ο 66χρονος, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», ήταν ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση διάρρηξης της ίδιας επιχείρησης, τον Φεβρουάριο του 2013 από τρείς αθίγγανους.
Οι τρείς δράστες είχαν εισέλθει στην επιχείρηση και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον 66χρονο, ακολούθησε συμπλοκή. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι τα ίδια άτομα με δεδομένο μάλιστα ότι οι δράστες της τότε επίθεσης είχαν χρησιμοποιήσει σεντόνι για να φιμώσουν τον 66χρονο.
Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και μετέβησαν σε γραφείο του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκονται δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία και επιχείρησαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς.
Στα χρηματοκιβώτια υπήρχε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου