Σφραγίστηκαν δύο ελαιοτριβεία στη Ρόδο

Στη σφράγιση δύο ελαιοτριβείων που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου, προχώρησε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου....
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατόπιν απόφασης που υπέγραψε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης σφραγίστηκαν τα ελαιοτριβεία του αγροτικού συνεταιρισμού στον Έμπωνα και του αγροτικού συνεταιρισμού στον Μονόλιθο.
Όπως αναφέρει η απόφαση τα ελαιοτριβεία συνέχιζαν να λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη άδεια καθώς δεν συμμορφώθηκαν με την υπόδειξη που τους έγινε από την περιφέρεια στο παρελθόν.
Έτσι για μεν το ελαιοτριβείο του Έμπωνα το αρμόδιο τμήμα βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων της περιφέρειας εισηγήθηκε στις 11 Απριλίου τη σφράγισή του ενώ για το ελαιοτριβείου του Μονόλιθου εισηγήθηκε τη σφράγισή του στις 12 Απριλίου.
Και στις δύο περιπτώσεις οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έπρεπε να είχαν εκδώσει άδεια μέχρι τις 31 /10/ 2014.  Η απόφαση περιλαμβάνει τη σφράγιση του παραγωγικού μηχανολογικού εξοπλισμού και τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φλεβάρης υπέγραψε επίσης αποφάσεις για το κλείσιμο ελαιοτριβείων και σε άλλα νησιά, διαμηνύοντας ότι μέχρι τέλος Μαΐου αν δεν προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας από όσους έχουν εκκρεμότητες τότε θα σφραγιστούν και άλλα ελαιοτριβεία.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι αναφορικά με τη λειτουργία των ελαιοτριβείων έχουν επιβληθεί και πρόστιμα σε ορισμένα από αυτά πέρα από τις σφραγίσεις.
 http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου