Καταγγελία από ιδιοκτήτη Ι.Χ. για συνεργείο αυτοκινήτων

Κάτοχος αυτοκινήτου, μάρκας Mercedes 180 C, καταγγέλλει συνεργείο αυτοκινήτων εκτός πόλεως Ρόδου...
υποστηρίζοντας ότι υπέστη ολική καταστροφή κινητήρα, κατά την παραμονή του οχήματος και ενώ είχε μεταβεί στο εν λόγω συνεργείο, για μια απλή υπόθεση ρουτίνας, αλλαγής δίσκου πλατού και βολάν διπλής μάζας!
Αναφέρεται συγκεκριμένα στην καταγγελία, «στο διάστημα αυτό, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, προέβη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κάτοχο του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας τον, πως το όχημα του, παρουσιάζει ξαφνικά, μηχανική βλάβη, ζητώντας άδεια από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, να προβεί σε ΄΄λύση΄΄ μηχανής για να διαπιστώσει αιτία προβλήματος, με αντίτιμο το ποσό των 150 €.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αρνήθηκε να προβεί το συνεργείο σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και επισκεπτόμενος τον χώρο του, ενημερώθηκε, πως ναι μεν αλλάχτηκε το δίσκο πλατό, όμως ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου, δεν λειτουργούσε!. Μετά από συζήτηση με τον μηχανικό αυτοκινήτων, αποφάσισε ο ιδιοκτήτης να μεταφέρει το όχημα σε άλλο συνεργείο της εμπιστοσύνης του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το όχημα μεταφέρθηκε σε άλλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, προς έκπληξη και παρόντων άλλων μηχανικών, διαπιστώθηκε, πως είχε τοποθετηθεί, το δίσκο πλατό ανάποδα και ίσως μετά βίας προέβησαν οι ‘’εν λόγω’’ στην αλλαγή ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να προκληθεί η υπάρχουσα βλάβη στον κινητήρα. Όταν ενημερώθηκε το αρχικό συνεργείο, αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία εις βάρος του, με μεγάλη υπεροψία και απαξιώντας άλλους συναδέλφους του, χαρακτηρίζοντας τους όλους ανάξιους και άσχετους!.

Μη αποδεχόμενος οποιοδήποτε συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπάθησε τηλεφωνώντας και με όλη την καλή διάθεση αρχικά, να βρεθεί μια λύση για την επισκευή, αντιθέτως όλων, η στάση συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη του συνεργείου ήταν εριστική, καθ’ όλη την διάρκεια της επικοινωνίας, σε μια προσπάθεια συμφωνίας, η οποία κατέστη άκαρπη και με λόγια του τύπου: «Κάνε ότι θέλεις, δεν μπορείς να μου αποδείξεις τίποτα».

Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κλήθηκε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του οχήματος, για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες εναντίον του συγκεκριμένου συνεργείου αυτοκινήτων.

Μάρτυρες κατέθεσαν αμέσως πως το όχημα οδηγήθηκε χωρίς καμία μηχανική βλάβη και παρελήφθη με ζημιά. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε για δεύτερη έκθεση στην αντιπροσωπεία Ρόδου, η οποία επιβεβαίωσε επίσης την ζημιά στο όχημα με την συνολική αξία να ξεπερνάει το ποσό 5.000 ευρώ και καταλόγισε εξ’ ολοκλήρου, την ευθύνη στο συνεργείο.

Εκεί προς έκπληξη του, ενημερώνετε ο κάτοχος  του Ι.Χ,  ότι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου δεν είναι  μηχανικός αλλά ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο οποίος εργαζόταν πριν λίγα χρόνια ως υπάλληλος στην αντιπροσωπεία!.

Στην συνέχεια, ο ιδιοκτήτης  του οχήματος μετέβει στο Γραφείο Συγκοινωνιών το οποίο μετά από έρευνα διαπιστώνει και παράλληλα  επιβεβαιώνει με την σειρά του πως ο ιδιοκτήτης του συνεργείου δεν κατέχει άδεια μηχανικού και πως κατά την έναρξη της επιχείρησής του,  παρουσίασε ως υπάλληλο του έναν μηχανικό, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η άδεια συνεργείου αυτοκινήτων και ηλεκτρολογείου που διατηρεί.

Στην συνέχεια της έρευνας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, διαβεβαιώθηκε από το ΙΚΑ πως ο συγκεκριμένος μηχανικός δούλεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο εν λόγω συνεργείο το οποίο μέχρι τώρα συνεχίζει τις εργασίες του ως μηχανουργείο δίχως μηχανικό!. Και οι δύο Οργανισμοί μετά από την παρέμβαση και την καταγγελία εις βάρος του υποτιθέμενου συνεργείου θα προβούν στις νόμιμες κυρώσεις εναντίον του.»
http://www.rodiaki.gr/
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου