Αντιδήμαρχος της Ρόδου κατηγορείται για παράνομη μεταβολή αιγιαλού και αυθαίρετη δόμηση

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για παράνομη μεταβολή αιγιαλού κατ’ εξακολούθηση, αυθαίρετη δόμηση κατ’ εξακολούθηση και...
αιθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος κατ’ εξακολούθηση, παραπέμφθηκε για την 10η Ιουνίου 2016, ο αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου.
Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια του σίριαλ της αυθαίρετης καντίνας στην «παραλία των γυµνιστών» στο Φαληράκι, που λειτουργεί ο αδελφός του αντιδημάρχου.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμά του είχε αποφανθεί στο παρελθόν να μην γίνει κατηγορία εναντίον του αντιδημάρχου κ. Α. Κωνσταντίνου για την αξιόποινη πράξη της άνευ αδείας μεταβολής αιγιαλού και παραλίας.
Στην περιοχή «Καθαρά» Φαληρακίου, η οποία υπάγεται από διοικητικής απόψεως στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου, έχει διανοιγεί και στρωθεί δι’ ασφάλτου άνευ οιασδήποτε αδείας, σε χρόνο που δεν μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς, αλλά εκτείνεται το αργότερο μέχρι το έτος 1999, και εντός της προκαθορισμένης, κοινόχρηστης, κτηματολογικής ζώνης αιγιαλού-παραλίας, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, δρόμος, ο οποίος καταλαμβάνει το τμήμα της ως άνω ζώνης, συνολικού εμβαδού 2.440 τ.μ..
Ο δρόμος αυτός έχει πλάτος που κυμαίνεται μεταξύ τριών και επτάμισυ περίπου μέτρων και στο τέρμα του φέρει εκατέρωθεν πετρόκτιστα τοιχία.
Τα ανωτέρω διαπιστώθηκαν κατά την αυτοψία που διενήργησαν στις 2 Ιουλίου 2009 στην εν λόγω περιοχή οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, για την οποία συντάχθηκε η από 16 Ιουλίου 2009 έκθεση ελέγχου-αυτοψίας των υπαλλήλων αυτών.
Ως καταλαβών δε την έκταση αιγιαλού-παραλίας, στην οποία βρίσκεται ο προπεριγραφείς δρόμος, θεωρήθηκε ο τότε υφιστάμενος Δήμος Καλλιθέας Ρόδου, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ανήκε η έκταση αυτή, και για αυτό το λόγο εκδόθηκε εις βάρος του Δήμου το με αριθμό πρωτοκόλλου 10/16.07.2009 πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας και διοικητικής αποβολής του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, με το οποίο καλείται (ο Δήμος Καλλιθέας Ρόδου) να προβεί στην «κατεδάφιση» και παράλληλα αποβάλλεται από την καταληφθείσα έκταση.
Ο κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ήταν κατά το χρόνο που διενεργήθηκε η αυτοψία και εκδόθηκε το οικείο πρωτόκολλο κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής, προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ως άνω Δήμου.
Το Δικαστικό Συμβούλιο είχε κρίνει ότι ανεξαρτήτως, της ευθύνης που ο προκείμενος κατηγορούμενος ενδέχεται, ως εκ της προαναφερθείσης ιδιότητός του, να φέρει για τη μη αποξήλωση (κατάργηση) του παρανόμως διανοιγέντος δρόμου από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Καλλιθέας Ρόδου κατασκεύασε, τη δεκαετία του 1990, τον εν λόγω δρόμο ούτε ότι ο κατηγορούμενος διατελούσε κατά το χρόνο διάνοιξης του προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ως άνω Δήμου.
Παρότι ωστόσο η ως άνω υπόθεση εκκρεμούσε, ο αντιδήµαρχος καταγγέλθηκε εκ νέου ότι διέθεσε προσωπικό του Δήµου, οχήµατα, κολώνες ηλεκτροφωτισµού, τσιµέντο για την πλήρη ηλεκτροδότηση του αδιέξοδου δρόµου, που οδηγεί στην παραλία «Μαντοµάτα», γνωστή και ως «παραλία των γυµνιστών».
Η Κτηµατική Υπηρεσία του Δηµοσίου µε έγγραφο που απέστειλε στο ΑΤ Ρόδου, στο Λιµεναρχείο Ρόδου, στο Δήµο Ρόδου, στη Δηµοτική Ενότητα Καλυθιών και κοινοποίησε στον Εισαγγελέα, ζήτησε μάλιστα την διακοπή των εργασιών.
Οι υπάλληλοι της ΚΥΔ διενήργησαν αυτοψία τις µεσηµεριανές ώρες της 4ης Ιουνίου 2013, και διαπίστωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κατασκευές εντός κοινοχρήστου χώρου αιγιαλού και παραλίας και συγκεκριµένα υπόβαθρα θεµελίωσης µε τοποθέτηση σιδηρού οπλισµού προκειµένου για την επέκταση προϋφισταµένου τοιχίου πλησίον της επιχείρησης (καντίνας), το οποίο τοιχίο έχει κριθεί κατεδαφιστέο στο παρελθόν από την υπηρεσία καθώς επίσης και εργασίες εκτεταµένων εκσκαφών µε σκοπό τη διαπλάτυνση του υφιστάµενου ασφαλτοστρωµένου δρόµου που καταλήγει στην προαναφερόµενη παραλία.
Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται πλέον ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 κατασκεύασε ένα αυθαίρετο χαμηλό τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα παραπλεύρως της ασφαλτοστρωμένης οδού πρόσβασης στην παραλία των γυμνιστών.
Περαιτέρω φέρεται τον Ιούλιο του 2013 υπό τις εντολές του να έγινε εκχωμάτωση των φυσικών πρανών παραπλεύρως της οδού που οδηγεί στο κέντρο του Φαληρακίου από τη συγκεκριμένη παραλία και περαιτέρω να τοποθετήθηκε εκεί κτίσμα προκάτ με χρήση τουαλέτας από ελενίτ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του Αντιδημάρχου παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου