Εξιχνιάστηκε πλήρως η κλοπή στο σπίτι Ροδίου επιχειρηματία

Στην πλήρη εξιχνίαση μιας εξαιρετικά περίεργης υπόθεσης κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων αλλά και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος με 5 εμπλεκόμενα άτομα, προχώρησαν οι...
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που το τελευταίο κυρίως διάστημα έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στην καταστολή σοβαρών εγκλημάτων στο νησί της Ρόδου.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν συγκεκριμένα δικογραφία σε βάρος μιας 16χρονης Αλβανής, ενός 26χρονου άνεργου Ροδίτη, ενός 21χρονου Αλβανού κι ενός 19χρονου Ροδίτη για κλοπές κατά συναυτουργία και σε βάρος ενός 22χρονου Ροδίτη και ενός 40χρονου Ροδίτη, που απασχόλησε μόλις πρόσφατα τις αρχές σε υπόθεση διακεκριμένων κλοπών, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με τις πληροφορίες, που συγκέντρωσε η «δημοκρατική», έχει ως εξής:
Την 13η Ιουνίου 2016 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών, που αφαίρεσαν από γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου, που δραστηριοποιείται στο νησί με κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ηλικίας 51 ετών, από την οικία του στην πόλη της Ρόδου, μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ περίπου, δύο μπλοκ επιταγών, την ταυτότητα του και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η οικία του δεν έφερε ίχνη παραβίασης, ενώ οι υποψίες του εστράφησαν από την πρώτη στιγμή στην ανήλικη κόρη της αλλοδαπής συντρόφου του, η οποία εφέρετο να συναναστρέφεται με άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρχές.
Την 23η Ιουνίου 2016, ο 51χρονος διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρεθεί από την οικία του και συγκεκριμένα από ντουλάπι στο υπνοδωμάτιό του, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα χρυσό βραχιόλι συνολικής αξίας 2.000 ευρώ περίπου.
Η ανήλικη αρχικώς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις κλοπές, ενώ στην πορεία απεκάλυψε ότι είχε καλέσει στην οικία τον 26χρονο Ροδίτη κι ένα άλλο άτομο για να κλέψουν χρυσά κοσμήματα κι ότι της είχαν πει ότι δεν είχαν βρει γνήσια.
Ο 26χρονος από την άλλη εξεταζόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι μαζί με τον 21χρονο αδελφό του και τον 21χρονο Αλβανό βρέθηκαν με την ανήλικη σε ένα σπίτι και ότι η τελευταία τους πρότεινε να “κλέψουν” τον πατριό της και οργάνωσαν συγκεκριμένο σχέδιο για να αφαιρέσουν με την συνδρομή της, την τσάντα του.
Ισχυρίστηκε ότι η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ το οποίο μοίρασαν, ενώ σε προηγούμενο χρόνο η ίδια τους είχε παραδώσει τα κοσμήματα για να τα πουλήσουν γιατί τους χρωστούσε χρήματα. Τα χρυσά κοσμήματα εκείνοι έκριναν ότι ήταν φο μπιζού και τα άφησαν στο κρεβάτι του σπιτιού.
Η ανήλικη εξεταζόμενη εκ νέου ομολόγησε τη συμμετοχή της στο έγκλημα υποστηρίζοντας όμως ότι είχε αφαιρέσει η ίδια από την τσάντα το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και ότι εισέπραξε από την μοιρασιά των υπολοίπων χρημάτων μόλις 100 ευρώ.
Για τα κοσμήματα πιθανολόγησε ότι τα αφαίρεσε κάποιος εκ των συνεργών της.
Ο 21χρονος Αλβανός εξεταζόμενος ισχυρίστηκε με τη σειρά του ότι στην τσάντα βρήκαν το χρηματικό ποσό των 19.800 ευρώ και ότι ο ίδιος πήρε 1.200 ευρώ και περαιτέρω ότι οι συνεργοί του προσπάθησαν να τον πείσουν να καταθέσει ότι περιείχε μόλις 6.800 ευρώ.
Υποστήριξε παραπέρα ότι ο 21χρονος Ροδίτης διοχέτευσε μέρος των χρημάτων για την αγορά δίκυκλου και την εξόφληση ορισμένων οφειλών του ίδιου και της οικογένειας του.
Ο 22χρονος Ροδίτης από την άλλη ισχυρίστηκε ότι το χρηματικό ποσό που εκλάπη ήταν της τάξεως των 15.000 ευρώ, ενώ στην πορεία ομολόγησε την κλοπή των κοσμημάτων.
Ο 40χρονος κλεπταποδόχος ομολόγησε ότι αγόρασε τα κοσμήματα έναντι 90 ευρώ και ότι τα πώλησε σε έναν αθίγγανο έναντι 105 ευρώ.
Στην κατοχή του δεύτερου και τρίτου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ περίπου που επεστράφη στο θύμα.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου