ΡΟΔΟΣ : Από «ψιλό κόσκινο» ολόκληρη η αγορά από κλιμάκιο ελεγκτών

Δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας που να μένει ανέλεγκτος από το κλιμάκιο των στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, που  τις τελευταίες ημέρες σαρώνει την αγορά...
Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί τα κεντρικά, τουριστικά σημεία του νησιού, στα οποία περισσότεροι από 30 ελεγκτές έχουν μοιραστεί ώστε να εξασφαλίσουν έσοδα για τα ταμεία του κράτους.
Καλά πληροφορημένες πηγές  αναφέρουν ότι ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες επιτηδευματίες που βρέθηκαν να παρατυπούν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό ύψος των προστίμων υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο  αυτό να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί, δεδομένου του γεγονότος ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται. Οι ποινές επιβάλλονται χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να συνυπολογίζεται το γεγονός ότι πολλές φορές οι τουρίστες πληρώνουν και χωρίς να παραλάβουν την απόδειξη, τρέχουν για να συνεχίσουν τις διακοπές τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, πρώτα κόβεται η απόδειξη και μετά λαμβάνονται τα χρήματα για τις υπηρεσίες ή το εμπόρευμα. Όμως, είναι γνωστό σε όλη την αγορά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, μιας και υπάρχουν ώρες στη διάρκεια της ημέρας κατά τις οποίες η αγοραστική κίνηση είναι υψηλή και οι τουρίστες, ανυπόμονοι, αφήνουν τα λεφτά και φεύγουν.
Το κλιμάκιο των ελεγκτών θα παραμείνει στο νησί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Μάλιστα, από την προσεχή Κυριακή θα ξεκινήσει περιπολίες και στα πανηγύρια, ο κύκλος των οποίων ανοίγει με εκείνο της Παναγιάς Μαρίνας, στο Παραδείσι.

Γράφει 
ο Νεκτάριος Καλογήρου
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου