Νεκρός ανασύρθηκε ο Ρώσος τουρίστας

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το πρωί στην θαλάσσια περιοχής της Ψαροπούλας, άγνωστος άνδρας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε κατάσταση σαπουνοποίησης...
Το πτώμα εντοπίστηκε στην θάλασσα από έναν οδηγό ταξί περί ώραν 07.00.
Οι λιμενικοί, που έχουν επιληφθεί των ερευνών, θεωρούν ότι πρόκειται για τον 39χρονο Ρώσο τουρίστα Denis Popovtsev τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, το πρωί της περασμένης Κυριακής, όταν μετέβη για κολύμπι με τη σύντροφό του από το ξενοδοχείο Ocean Blue και πραγματοποιούσε ελεύθερες καταδύσεις.
Για τον εντοπισμό του διεξαγόταν έρευνες όλες τις προηγούμενες μέρες από το Λιμεναρχείο της Ρόδου και εθελοντές.
Το άψυχο σώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Εχει παραγγελθεί ήδη νεκροψία νεκροτομή, ενώ ειδοποιήθηκε μέσω του προξενείου η μητέρα του αγνοούμενου Ρώσου, προκειμένου να αναγνωρίσει το πτώμα. Η σύντροφός του, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει αναχωρήσει από το νησί και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναγνώριση επιτρέπεται να γίνει μόνο από συγγενή πρώτου βαθμού.
Θυμίζουμε ότι η εξαφάνισή του δηλώθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από την σύντροφο του περί ώραν 16.30 και άμεσα κινήθηκε το πρωτόκολλο έρευνας και διάσωσης με δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και με τη συνδρομή εθελοντών από την γύρω περιοχή.
Οι έρευνες από αέρος σταμάτησαν το πρωί της Δευτέρας και συνεχίστηκαν από θαλάσσης.
Πιο συγκεκριμένα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό σκάφος καθώς και από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του άτυχου τουρίστα συμμετείχαν και θαλάσσια μέσα αναψυχής και επαγγελματίας δύτης.
Στις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο της ομάδας εθελοντών διασωστών.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου