Σε δίκη οκτώ Ροδίτες γιατί έπαιζαν «φρουτάκια»

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για παροχή με πρόθεση σε άλλον διεξαγωγής τυχερών παιγνίων χωρίς άδεια, για...
λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια και της συμμετοχής σε τυχερό παίγνιο το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου 8 κάτοικοι Ρόδου, που συνελήφθησαν την 3η Ιανουαρίου 2014 σε «μίνι καζίνο», που είχε στηθεί σε καφετέρια, στην οδό Αλέκου Παναγούλη, στις «Εφτά Βαγιές».
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία ότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της ως άνω οδού διενεργούνται παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κυρίως το τυχερό παίγνιο, γνωστό ως «φρουτάκια».
Το κατάστημα, ιδιοκτησίας ενός 51χρονου Ροδίτη, λειτουργούσαν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, ένας 22χρονος και μια 63χρονη.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε χώρο ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του καταστήματος, είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν το ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια» και μπροστά από αυτούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπήρχαν αντίστοιχα πέντε παίκτες, ένας 30χρονος, ένας 46χρονος, ένας 54χρονος, ένας 46χρονος και ένας 31χρονος,  οι οποίοι έπαιζαν.
Οι πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδέονταν σε δίκτυο με έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή-σέρβερ, ο χειριστής του οποίου είχε κατεύθυνση και ορατότητα προς την είσοδο του καταστήματος. Την στιγμή του ελέγχου χειριστής του κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή-σέρβερ ήταν ο 22χρονος.
Λίγη ώρα μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα και αφού οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την ιδιότητά τους, με κάποιον τρόπο ένας εξ αυτών με τηλεχειριστήριο απενεργοποίησε όλους του ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Σε νομότυπη έρευνα στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας LG, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας DELL, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας SAMSUNG, πέντε κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας DELL, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας QTECH, ένα ρούτερ δρομολόγησης, ένα SWITCH, μία τηλεχειριζόμενη μπρίζα μάρκας TELE με το τηλεχειριστήριο της μάρκας TELE, μία ατζέντα έτους 2014 χρώματος μπλε με ονόματα – σημειώσεις – οφειλόμενα ή αποδοτέα ποσά σε παίκτες και ένα μικρό σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονται διάφορα ποσά και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.
Βρέθηκε ακόμη ένα τηλεχειριστήριο μάρκας TELE σε ντουλάπι εσωτερικά της μπάρας του καταστήματος στο οποίο βρίσκονταν την ώρα του ελέγχου και συγκεκριμένα την στιγμή που απενεργοποιήθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η 63χρονη.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των παικτών ήταν συνδεμένοι σε πολύμπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο κατέληγε στην τηλεχειριζόμενη μπρίζα μάρκας TELE, η οποία κατασχέθηκε.
Όπως διαπιστώθηκε από δοκιμή η τηλεχειριζόμενη μπρίζα ξεκινούσε και σταματούσε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου του τηλεχειριστηρίου. Σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν αναγράφονταν διάφορα ονόματα και παρατσούκλια με αναγραφόμενους δίπλα αριθμούς και ενδεικτικά ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ7, BASIAII70, ΝΙΚΟ! 50, ΣΤΑΘΗΣ 400, ΚΑΦΕΝΕΙΟ 100, ΤΡΙΛΙΛΙΣ 5, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 5, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ 30.
Σε νομότυπη σωματική έρευνα στην 63χρονη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόλλες χαρτιού μεγέθους Α4, δυο χαρτιά από μπλοκ μικρό και ένα τετράδιο στα οποία αναγράφονταν διάφορα ονόματα και αριθμοί.
Όπως διαπιστώθηκε το κατάστημα λειτουργούσε άνευ άδειας και ειδικής αδείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ οι από κοινού προσωρινά υπεύθυνοι, εργάζονταν σ’ αυτό στερούμενοι πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας.
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι έκαναν χρήση των υπολογιστών για να μπούν σε ιστοσελίδα που λειτουργεί νόμιμα στο διαδίκτυο και ότι δεν είχαν καμία οικονομική συναλλαγή για το συγκεκριμένο παίγνιο με την επιχείρηση αφού τροφοδότησαν με μονάδες την ιστοσελίδα με κάρτα τύπου paysafe που είχαν αγοράσει από περίπτερο. Υποστήριξαν εξάλλου ότι θα μπορούσαν από οπουδήποτε να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα.
Σε ό,τι αφορά την άδεια του καταστήματος ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσωρινή άδεια, ενώ σε ό,τι αφορά το σύστημα κλεισίματος των υπολογιστών με τηλεχειρισμό διέψευσαν τον ισχυρισμό των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ειδικές μπρίζες σταθεροποίησης του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να προστατεύονται οι υπολογιστές από τις διακοπές ρεύματος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Τ. Διάκος και Δ. Αντώνογλου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Share on Google Plus

About Ποσειδωνία Ρόδος

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου