Ρόδος: Άγριο ξύλο σε κηδεία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά διακόπηκε κηδεία, λόγω διαφωνίας για το που θα ταφεί ο Γιώργος Κατταβενός, ο οποίος για περισσότερα από 60 χρόνια φύλαγε και πρόσεχε το συγκεκριμένο μοναστήρι στη Θολό της Ρόδου.
Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο εν λόγω μοναστήρι στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Πράγματι ανοίχθηκε τάφος ακριβώς πίσω από το Ιερό του μοναστηριού και εντός του χώρου της εκκλησίας. Την επόμενη ημέρα όμως το μεσημέρι όταν και ήταν προγραμματισμένη η κηδεία, αρκετοί κάτοικοι της Θολού που δεν γνώριζαν αυτή την απόφαση και από ποιον ελήφθη, αντέδρασαν θεωρώντας ότι δεν ήταν σωστό.
Αφού «ακόμη και με αγίους δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ενώ εξηγούσαν ότι στην αυλή της εκκλησίας κάθε χρόνο διεξάγονται οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια τους, οπότε θα ήταν αν μη τι άλλο μακάβριο να υπάρχει ο τάφος ενός ανθρώπου στο συγκεκριμένο σημείο.
Άμεσα και αφού είχε ξεκινήσει η νεκρώσιμος ακολουθία, ο πρόεδρος του Θεολόγου, Παναγιώτης Τσαλώλης, ο οποίος ειδοποιήθηκε καθώς δεν ήταν «παρών», επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.
Ο Δεσπότης τον ενημέρωσε ότι γνώριζε γι’ αυτή την απόφαση, αλλά είχε μείνει με την εντύπωση ότι είχε δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο από την Κοινότητα και πως σε κάτι τέτοιο συνηγορούσε και η τοπική κοινωνία.
Άμεσα με την σειρά του ο Μητροπολίτης Ρόδου επικοινώνησε με τον εφημέριο του Θεολόγου, πατέρα Θεόδωρο Πασπάτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κηδεία και να ξεσπάσουν καβγάδες και αντεγκλήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της Θολού και της Ψίνθου που βρίσκονταν στον χώρο.
Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την οικογένεια του Γιώργου Κατταβενού, ώστε να μεταφερθεί η σορός του και να ανοιχτεί τάφος στο κοιμητήριο του γειτονικού χωριού της Ψίνθου, απ’ όπου και καταγόταν για να θαφτεί τελικά εκεί το άψυχο σώμα του…
Πηγή: fimes.gr
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να διαγραφεί το παραπάνω δημοσίευμα. Σταματήστε επιτέλους να εκμεταλλεύεστε κάθε συμβάν ,χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειες ! Δεν υπάρχει λόγος από το πουθενά να αναστατωνεται την οικογένεια του! Περιμένω τις ενέργειες σας ,αλλιώς θα κινηθώ και εγώ ανάλογα !
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή