Πιο χαλαρά…οι θεωρήσεις τούρκων τουριστών για Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Κώ


Πρόγραμμα για »πιό χαλαρές» θεωρήσεις σε τούρκους τουρίστες που έρχονται σε ελληνικά νησιά φαινεται πως τίθεται σε...
εφαρμογή σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού  και ικανοποίησης απαίτησης των ανθρώπων του τουριστικού τομέα.
-Η Haberturk  και με τον τίτλο «Διευκολύνσεις θεώρησης από την Ελλάδα για τα νησιά»  γράφει ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει εφαρμογή θεώρησης στους λιμένες για επισκέψεις από την Τουρκία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το πιλοτικό πρόγραμμα για το οποίο γίνονται προεργασίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό, συμπεριλαμβάνει τις επισκέψεις που δεν θα ξεπερνούν τις 15 μέρες στα νησιά  Λέσβος, Χίος , Σάμος , Ρόδο , Κώ.
- Η Hurriyet (έκδοση Σμύρνης) γράφει ότι  στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Αλικαρνασσού ετέθη σε λειτουργία ειδικό γραφείο με σκοπό την χορήγηση θεωρήσεων Σένγκεν για Ελλάδα και για άλλες χώρες ΕΕ. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης σχετικά με το θέμα είπε:«Έχει αυξηθεί η κυκλοφορία τουριστών στα παράλια του Αιγαίου και στα νησιά. Για την κατάργηση των δυσκολιών θεώρησης ανοίξαμε γραφείο στην Αλικαρνασσό για θεωρήσεις» .
Το Γραφείο αυτό άρχισε να εξυπηρετεί το κοινό, γράφει η εφημερίδα . Από το Γραφείο αυτό που συνέστησε η διεθνής εταιρεία VFS Global  από όπου μπορούν να χορηγούνται θεωρήσεις σε 22 χώρες, προσφέρονται υπηρεσίες 5 μέρες εβδομαδιαίως. (Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από παλιότερη συνεργασία Δήμου Χίου με επιμελητήριο Σμύρνης)
prionokordela.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: