Εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι στη Ρόδο


Η εγκατάσταση ενόργανου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι στην περιοχή της Ρόδου συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε...
την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς με τον Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
Πρόκειται για συνεργασία με το δήμο στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την επιλογή των κατάλληλων θέσεων εγκατάστασης των συσκευών σεισμικής προειδοποίησης και των παλιρροιογράφων που σύμφωνα με το σχεδιασμό δύο εξ αυτών θα εγκατασταθούν στην πόλη και δύο στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό οι σεισμικές συσκευές προορίζονται να δίνουν προειδοποίηση για τον επερχόμενο σεισμό εντός ολίγων δευτερολέπτων και οι παλιρροιογράφοι δίνουν πληροφορίες για τις μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας οι οποίες πιθανώς να δείχνουν ότι έχει προκληθεί τσουνάμι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός έχει ήδη αποκτηθεί και η εγκατάστασή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και θα γίνει δημόσια παρουσίασή του και έναρξη της λειτουργίας του.
Ο δήμαρχος Ρόδου συζήτησε με τον κ. Παπαδόπουλο για τη δυνατότητα παραγωγής ενημερωτικών φυλλαδίων για τους ορθούς τρόπους συμπεριφοράς και κινητοποίησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε περίπτωση σεισμού. 

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης ο δήμαρχος προτίθεται να απευθυνθεί και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου