ΤΡΑΓΙΚΟ: Σφαγή ελαφιών από λαθροθήρες!


Ασυνείδητοι οπλοφόροι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά επιτήρηση στα δάση της Ρόδου, οργανώνονται σε ομάδες και θερίζουν τα ελάφια. Καταγγελίες και για εμπόριο ελαφίσιου κρέατος..!
Οργιάζει η λαθροθηρία τον τελευταίο καιρό στη Ρόδο, με βασικό θήραμα τα ελάφια που πλέον αποτελούν εύκολο στόχο, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους και τις συνθήκες εξημέρωσής τους που έχουν διαμορφωθεί σιγά σιγά, εξαιτίας της ανάγκης να αναζητούν τροφή σε καλλιεργημένες περιοχές, αλλά ακόμη και κοντά σε σπίτια χωριών τον ορεινό όγκο του νησιού.
Παλαιότερα το κυνήγι του ελαφιού από λαθροθήρες αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα, αλλά σήμερα έχει γίνει ο κανόνας! Οι λαθροκυνηγοί έχουν αποθρασυνθεί από την έλλειψη επιτήρησης των δασών και πλέον οργανωμένοι σε μικρές ομάδες αντί να ασχολούνται με το κυνήγι των συνήθων θηραμάτων, έχουν στρέψει την προσοχή τους στα ελάφια. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι γίνεται ακόμα και εμπόριο κρέατος ελαφιών και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές, αφού θεωρείται πρώτης ποιότητας και δυσεύρετο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το ελαφίσιο κρέας διατίθεται στο εμπόριο εκτός ρόδου για ευνόητους λόγους.
Σήμερα, λόγω της κρίσης και των περικοπών στα έξοδα λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, δεν μπορεί καμιά από τις αρμόδιες Αρχές να παρέμβει και να προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση, έστω και στη βάση του «ο φόβος φυλάει τα έρημα». Αυτό είναι γνωστό στους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτή την έλλειψη επιτήρησης των δασών και δουν ανεξέλεγκτα.
Σε πολλά χωριά, αλλά και στην πόλη που υπάρχουν πολλοί κυνηγοί, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και μάλιστα οι ίδιοι κάνουν λόγο για ένα πραγματικό φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις σφαγής. Μάλιστα, εκφράζουν φόβους ότι αν δεν ληφθούν μέτρα και συνεχίσει η ίδια κατάσταση, ο πληθυσμός των ελαφιών κινδυνεύει και πάλι με δραματική μείωση, όπως είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια, εξ αιτίας ων πυρκαγιών.
Τώρα πια οι ασυνείδητοι, λαθροκυνηγοί, δεν έχουν κανένα λόγο να μηχανεύονται τεχνάσματα για να εντοπίσουν και να πλησιάσουν ελάφια. Όπως λένε οι κυνηγοί, είναι εξίσου εύκολο να βρουν και να σκοτώσουν ελάφια στα δάση που, συχνάζουν, όπως και τα άλλα θηράματα. Αλλά βέβαια άλλο είναι ένα ελάφι θήραμα κι’ άλλο ένας λαγός!..
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου