Οι αεροφωτογραφίες έπιασαν λαβράκια με πολλά αυθαίρετα!


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Έξι ξενοδοχεία το …παράκαναν! Ένα στην Ιξιά, δύο στη Λίνδο και τρία στη Νότια Ρόδο. Στη τσιμπίδα και 12 βίλες – οι 8 με πισίνες...!
Πληθώρα πολυτελών κατοικιών, αλλά και ξενοδοχείων της Ρόδου «κλείδωσαν» οι αεροφωτογραφίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά την τελική επεξεργασία τους, που είχε ως σκοπό τον εντοπισμό αυθαιρέτων των τελευταίων ετών.
Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από σύγκριση παλαιών αεροφωτογραφιών με νέες και αφορούσαν τα νησιά Ρόδος, Μύκονος και Σαντορίνη.
Με βάση την σύγκριση των αεροφωτογραφιών «κλειδώθηκαν» ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυθαιρέτων στη Ρόδο, έξι ξενοδοχειακές μονάδες και 12 πολυτελείς βίλες, εκ των οποίων οι 8 με πισίνες. Από τα έξι ξενοδοχεία, τα δύο βρίσκονται στην περιοχή της Ιξιάς και τα υπόλοιπα τέσσερα στην ανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα δύο στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου – Λάρδου και τα άλλα δύο νοτιότερα.
Οι 12 πολυτελείς βίλες με αυθαίρετα κτίσματα βρίσκονται, σύμφωνα με τους χάρτες, στους Τρεις (4) και οι υπόλοιπες οκτώ στην ανατολική πλευρά του νησιού.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, για τα έξι ξενοδοχεία, στα τέσσερα φωτογραφήθηκαν προσθήκες που σε ορισμένες περιπτώσεις πλησιάζουν το 1/3 του νόμιμου όγκου τους. Επίσης εντοπίσθηκαν κατασκευές σε αιγιαλό και παραλίες.
Από τις βίλες η μία βρίσκεται σε δασική περιοχή και στις υπόλοιπες 11 βρέθηκαν προσθήκες και πισίνες που δεν υπήρχαν στις παλαιότερες αεροφωτογραφίες.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι οι αεροφωτογραφίες για Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και η αξιοποίησή τους, «τραβήχτηκαν» τα τελευταία δύο χρόνια και μόλις τώρα άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματά τους, συγκρινόμενες με παλαιότερες αεροφωτογραφίες ίδιων περιοχών.
Φυσικά, κανένας δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει μετά το «κλείδωμα» των αυθαιρέτων. Συνήθως, δε γίνεται τίποτα, αλλά ποτέ κανένας δεν ξέρει!
Ίσως αυτή τη φορά «κάτι» να γίνει…
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου