Κέτερινγκ στο νοσοκομείο της Ρόδου


Από τους δύο μάγειρες φεύγει ο ένας και προσλήψεις δεν γίνονται. Θα πέσει στο 1/3 το κόστος με καλύτερη ποιότητα και αυστηρούς ελέγχους. Σύντομα ο διαγωνισμός
Εταιρία παρασκευής και διανομής φαγητού θα αναλάβει τη σίτιση των ασθενών και του προσωπικού του νοσοκομείου της Ρόδου, καθώς η λειτουργία των μαγειρείων του γίνεται όλο και πιο προβληματική, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και αυξημένου κόστους.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία συντάσσει ήδη τους όρους του διαγωνισμού και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν όσες εταιρίες θελήσουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, που αναμένεται να γίνει μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο.
Σήμερα, τα μαγειρεία του νοσοκομείου λειτουργούν με δύο μάγειρες, εκ των οποίων ο ένας αποχωρεί με συνταξιοδότηση και με δεδομένο ότι προσλήψεις δεν γίνονται, η λειτουργία του καθίσταται αδύνατη, αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των μερίδων φαγητού που πρέπει να παρασκευάζεται καθημερινά για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.
Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, έχουν προσχωρήσει στη λύση του κέτερινγκ και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το κόστος ανέρχεται στο 1/3 του κόστους λειτουργίας μαγειρείων, στα οποία απασχολούνται εκτός από τους μάγειρες, βοηθοί μαγείρων, λαντζιέρες, οι διανομείς στους ασθενείς και φυσικά με βάση το διαιτολόγιο που θα δίνουν οι θεράποντες γιατροί για τον κάθε ασθενή χωριστά, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό που ασχολείται σήμερα στα μαγειρεία του νοσοκομείου θα απασχοληθεί σε άλλου είδους εργασίες του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου