“Ενοχοποιείται” ο 28χρονος για την έκρηξη στο διαμέρισμα

Ποινική δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση έκρηξης που σημειώθηκε στο διαμέρισμα της οδού Τελχινών στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία...
θα παραδοθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τα περαιτέρω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε από το Χημείο του Κράτους στα υλικά που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα, φέρονται να «ενοχοποιούν» τον 28χρονο ένοικο του, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται νοσηλευόμενος, εξαιτίας που τραυματισμού που υπέστη από την έκρηξη, σε νοσοκομείο της Αθήνας. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στο διαμέρισμα φέρεται να γινόταν ανάμιξη υλικών με σκοπό την δημιουργία άγνωστης ουσίας, ακόμη και ναρκωτικής (αμφεταμίνη κ.α.)! 
Ωστόσο όλα τα στοιχεία εξακολουθούν να εξετάζουν έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και χειρίζονται την υπόθεση. Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, οι έρευνες θα έχουν ολοκληρωθεί και η δικογραφία που θα σχηματιστεί με όλα τα ευρήματα θα παραδοθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και θα αποφανθεί για τα περαιτέρω. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που έφθασαν στο διαμέρισμα που ήταν μέσα ο 28χρονος ο οποίος τραυματίστηκε και υπέστη εγκαύματα από την περίεργη αυτή έκρηξη, συνέλεξαν ό,τι απέμεινε από την ισχυρότατη έκρηξη και συγκεκριμένα: 
Δοκιμαστικούς σωλήνες, μεγάλες ποσότητες ασετόν και διάφορα άλλα ευρήματα τα οποία απέστειλαν στο Χημείο για να γίνει η εξέταση. 

Η έκρηξη που σήκωσε στο πόδι ολόκληρη την περιοχή και κινητοποίησε άμεσα τις διωκτικές αρχές στις 17 Ιανουαρίου το μεσημέρι, έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο τον 28χρονο ενοικιαστή του διαμερίσματος, ήταν ισχυρότατη και μάλιστα οι διασώστες της Πυροσβεστικής που έφθασαν πρώτοι στο σημείο μαζί με το ΕΚΑΒ, μιλούν για θαύμα που δεν υπήρξαν νεκροί από αυτή την υπόθεση. 

Αρχικά οι πυροσβεστικές αρχές που έφθασαν επιτόπου, νόμιζαν ότι η ισχυρή αυτή έκρηξη οφείλονταν σε διαρροή γκαζιού στην περιοχή της κουζίνας. Διαπιστώθηκε όμως στη συνέχεια ότι στον χώρο υπήρχε ασετόν σε σχετικά μεγάλη ποσότητα στη διαρροή ή την θέρμανση του οποίου οφείλεται ίσως η έκρηξη που προκάλεσε ζημιές ακόμα και στα διπλανά σπίτια όπου έσπασαν και τζάμια. 

Σε κάθε περίπτωση ο 28χρονος μεταφέρθηκε μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραύματα ακόμη και στο πρόσωπο). Μόλις η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε, ο 28χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου και συνεχίζεται η νοσηλεία του.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου