Καμπούλ η Ρόδος!


Δρόμοι και πεζοδρόμια διαλυμένα, ο χειμώνας συνεχίζεται βαρύς και με την έναρξη της σεζόν δεν θα έχει γίνει τίποτα! Ίδια κατάσταση και σ’ όλο το νησί
Σε βομβαρδισμένη πόλη παραπέμπει η κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων της ρόδου και πολλοί είναι οι πολίτες που εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, κάνουν λόγο για μια Καμπούλ σε βελτιωμένη έκδοση!
Η κατάσταση εδώ και δύο χρόνια δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακή, αλλά ο φετινός χειμώνας, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ανέδειξε τα προβλήματα σε όλο το …μεγαλείο τους! Φυσικά είναι βολικό το επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο (κακός μας) καιρός, αλλά το θέμα είναι ότι βρέχει κι’ αλλού και όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά προβλήματα δεν προκαλούνται και μάλιστα σε τέτοια έκταση.
Η μετατροπή της Ρόδου σε …Καμπούλ έχει την αιτία της και αυτή δεν είναι άλλη από τις διαλυμένες υποδομές της, οπότε έρχονται οι βροχές και κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα. Και θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη ότι ο φετινός χειμώνας είναι βαρύς και έχει ακόμη μπροστά του δυόμιση μήνες, όσο δηλαδή χρειάζεται για να αρχίσει και η τουριστική σεζόν.
Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν θα βρει τη Ρόδο σε μαύρο χάλι από πολλές απόψεις, αν ληφθεί υπόψη και το πρόβλημα της καθαριότητας, πάνω στο οποίο συνεχίζονται τα πειράματα.
Η εν λόγω προβληματική κατάσταση δεν αφορά μόνο την πόλη της Ρόδου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ένας συναγωνισμός μεταξύ Καμπούλ και Λωρίδας της Γάζας, ή προς το Χαλέπι και τη Δαμασκό!
Κατά τα άλλα, εκτός από τα (καταδικασμένα) πειράματα, στο Δήμο συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι ατέρμονες συζητήσεις ακόμα και για ψύλλου πήδημα.
Δηλαδή, κάθε πέρυσι και καλύτερα, με δεδομένη και την οικονομική δυσπραγία του Δήμου και την αδυναμία του να κρατήσει την πόλη και το υπόλοιπο νησί σε μια ανεκτή κατάσταση, τουλάχιστον από αισθητική άποψη.
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου