Τρεις επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99

Τρεις σημαντικές υποθέσεις που αφορούν αντίστοιχους επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εξέτασε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Ρόδου κατά τη συνεδρίασή του. 
Συγκεκριμένα το δικαστήριο, εξέτασε την αίτηση που υπέβαλε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της σίτισης και ο οποίος έχει ζητήσει δια των δικηγόρων του κ.κ. Στέλλας Ρουμπέτη και Ασημάκη Ασημακόπουλου την υπαγωγή του στο άρθρο 99. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας οφείλει περίπου 3 εκατ. ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα, περίπου 60.000 ευρώ σε ιδιώτες (προμηθευτές) ενώ υπάρχει ρυθμιζόμενη οφειλή ύψους 25.000 ευρώ στο ΙΚΑ και καμία σημαντική φορολογική εκκρεμότητα. Πριν από δύο μήνες ο επιχειρηματίας ζήτησε να υπαχθεί στο άρθρο 99, αίτηση η οποία εξετάστηκε χθες και μέχρι την οριστική έκδοση απόφασης επ’ αυτής ο επιχειρηματίας έχει «δικαστική προστασία» σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες. 

Η δεύτερη υπόθεση αφορά επιχειρηματία που έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πώλησης αυτοκινήτων και κατασκευών και ο οποίος φέρεται να έχει «οικονομικά ανοίγματα» ύψους 30 εκατ. ευρώ! 

Ο επιχειρηματίας δια του δικηγόρου του κ. Ασημακόπουλου ζητά να γίνει δεκτή η αίτηση εξυγίανσης που έχει καταθέσει, δηλαδή να του δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσει τις οφειλές που έχει προς προμηθευτές, δημόσιο, ΙΚΑ, ιδιώτες και τράπεζες. Παρέμβαση στην υπόθεση αυτή έκαναν το δημόσιο, το ΙΚΑ και ένας δικηγόρος από την Αθήνα στους οποίους ο επιχειρηματίας οφείλει χρήματα, ζητώντας να μην γίνει δεκτή η αίτησή του. 

Τέλος το ίδιο δικαστήριο εξέτασε και την αίτηση πτώχευσης επιχειρηματία που δραστηροποιείται στο χώρο πώλησης ειδών υγιεινής ο οποίος αν και έχει να λαμβάνει από πωλήσεις που έχει κάνει ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, εντούτοις δεν δύναται να τα εισπράξει με αποτέλεσμα να έχει οφειλές προς τράπεζες και προμηθευτές στο ίδιο ύψος χρηματικό ποσό. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου και για τις τρεις υποθέσεις θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου