Ποιοί έκαναν ένα μικρό παιδί, ντίλερ ναρκωτικών;


Αφέθηκε ελεύθερο με …περιοριστικούς όρους, μαζί με τους δύο πελάτες του και τη μητέρα του. Αλλά αυτό είναι το θέμα; Παιδιά, ανθρώπινη ασπίδα, στη διακίνηση ουσιών!
Πότε πρόλαβε ένα παιδί 16 χρονών και έγινε βαποράκι ναρκωτικών, στην πραγματικότητα έμπορος διακίνησης ναρκωτικών; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τη ροδιακή κοινωνία, αφού πρώτα συνήλθε από την δυσάρεστη έκπληξη μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του.
Φυσικά, ένα παιδί 16 χρονών (οι πληροφορίες λένε ότι κάνει την ίδια δουλειά εδώ και ενάμιση χρόνο είναι αδύνατο να μυηθεί στον σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών και μάλιστα να αποκτήσει πελατεία για τη διάθεση της …πραμάτειας του.
Μια τέτοια εκδοχή κανένας δεν μπορεί να πιστέψει. Το βέβαιο είναι ότι «κάποιοι» έσπρωξαν ένα παιδί 14 – 15 χρόνων στις πιάτσες των ναρκωτικών, με τη βεβαιότητα ότι δύσκολα θα εντοπισθεί και θα συλληφθεί από την Αστυνομία, αφού λόγω ηλικίας δεν θα κινούσε υποψίες.
Την ίδια στιγμή ένα παιδί σ αυτή την ηλικία δεν μπορεί να βρίσκει ναρκωτικά, να τα ζυγίζει σε δόσεις και να κανονίζει την τιμή τους. Όπως επίσης είναι αδύνατο να βρίσκει μόνο του πελάτες, όπως αποδείχθηκε χθες κατά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.
Αυτά είναι τα μείζονα ζητήματα της υπόθεσης που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και ασχολίαστα. Διότι εκτός των άλλων δεν αποκλείεται να μην είναι η μοναδική περίπτωση παιδιού που το έβγαλαν στην πιάτσα οι έμποροι ναρκωτικών, αλλά να υπάρχουν και άλλα παιδιά που χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο ως «παιδικές ασπίδες», για τη διακίνηση όχι μόνο χασίς, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Από τη στιγμή που η Δίωξη Ναρκωτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενήργησε «στοχευμένα», σημαίνει ότι είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για το εν λόγω παιδί και την ώρα που θα παρέδιδε μέσα σε αυτοκίνητο το χασίς σε δύο άτομα 37 και 42 ετών. Δεν υπάρχει δηλαδή καμιά αμφιβολία ότι ο 16χρονος πουλούσε ναρκωτικά συστηματικά και με καθοδήγηση.
Όλα τα παραπάνω συγκροτούν μια νέα πλευρά στον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών, όχι απλώς ανησυχητική, αλλά ανατριχιαστική.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ, το τυπικό μέρος της υπόθεσης που προβλημάτισε και σόκαρε τη ροδιακή κοινωνία, ο 16χρονος μαζί με τους δύο πελάτες του, 37 και 42 ετών, καθώς και τους γονείς του, οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να εμφανίζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στον επιμελητή ανηλίκων – ως εάν θα μπορούσε να οργανώσει σχέδιο διαφυγής του στο εξωτερικό.
Στα βασανιστικά ερωτήματα, όπως αυτά προαναφέρθηκαν, ποιός θα απαντήσει; Έτσι απλά κλείνει μια υπόθεση με τέτοια χαρακτηριστικά;
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου