ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλαστά ευρώ νέας γενιάς!


Συνήθως πλασάρονται σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, όπου οι συναλλαγές γίνονται βιαστικά. Κυριαρχούν τα εικοσάρικα, πολύ λιγότερα τα πενηντάρικα
Τα περίπτερα, κατά κύριο λόγο, τα ψιλικατζίδικα και γενικά τα μικρά καταστήματα, όπου συνήθως οι συναλλαγές γίνονται βιαστικά προτιμούν οι επιτήδειοι για να πλασάρουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων ανακαλύπτουν τα πλαστά χαρτονομίσματα, όταν τελειώσει η δουλειά και αρχίζει η καταμέτρηση του τζίρου. Όπως είπαν στο Rodosalarm οι ίδιοι, από εμπειρία, ξεχωρίζουν τα πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά την ώρα της βιαστικής δουλειάς δεν προλαβαίνουν. Γι’ αυτό και οι επιτήδειοι παρακολουθούν περίπτερα και ψιλικατζίδικα και όταν δουν ότι υπάρχουν πελάτες που περιμένουν, παριστάνουν τους βιαστικούς, αγοράζουν κάτι φθηνό και παίρνουν ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα ή κέρματα.
Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί συνήθως επικαλούνται ότι παρκάρουν παράνομα και εμποδίζουν την κυκλοφορία, ή ότι «ο αστυνομικός είναι λίγο πιο πέρα και θα με γράψει».
Όπως πρόσθεσαν στο Rodosalarm, τα πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν είναι των 20 ευρώ, αλλά δεν λείπουν και εκείνα των 50 ευρώ, αλλά σπανιότερα.
Τα εικοσάρικα είναι πιο βολικά γιατί οι καταστηματάρχες τα δέχονται περισσότερο άφοβα, ενώ τα πενηντάρικα και τα κατοστάρικα περνούν από έλεγχο, είτε εμπειρικά, είτε από μηχανήματα που έχουν εφοδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Υπάρχουν όμως διασταυρωμένα περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί πλαστά χαρτονομίσματα νέας γενιάς που όχι μόνο εμπειρικά δεν εντοπίζονται, αλλά ακόμη και τα ειδικά μηχανήματα τη μια δείχνουν ότι είναι πλαστά και την άλλη ότι είναι γνήσια!
Σε ερώτηση, αν τα πλαστά που εντοπίζουν, τα παίρνουν στην Τράπεζα ή την Αστυνομία, η απάντηση ήταν …ομόφωνη: όχι, διότι κινδυνεύουμε να βρεθούμε και κατηγορούμενοι!
Rodosalarm
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου