Αλχημιστής παρασκευής ναρκωτικών ο 28χρονος!


Εγκατέστησε ολόκληρο χημικό εργαστήριο με ασετόν, φώσφορο, άγνωστη άσπρη σκόνη, κομπρεσέρ, βραστήρες, γυάλινους σωλήνες και φίλτρα...
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι υποψίες που από την αρχή διατυπώθηκαν αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την ισχυρή έκρηξη σε ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Τελχινών στο Καρακόνερο. Ο 28χρονος ελληνοαυστραλός από το Γεννάδι ήαν παρασκευαστής συνθετικών ναρκωτικών ουσιών, όπως η αμφεταμίνη, με πρώτη ύλη το ασετόν, το οποίο ως εύφλεκτο προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη, λόγω της μεγάλης ποσότητας που υπήρχε σε φιάλες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διαλυμένο από το ωστικό κύμα ημιυπόγειο διαμέρισμα υπήρχε ασετόν σε διάφορες συσκευασίες συνολικού βάρος 106 λίτρων!
Με βάση το ασετόν ο 28χρονος παρασκευαστής ναρκωτικών, είχε στήσει ένα ολόκληρο χημικό εργαστήριο με γυάλινους σωλήνες, αντλίες ενυδρείων, ένα κομπρεσέρ, φίλτρα, φώσφορο και άσπρη σκόνη που ακόμη δεν διευκρινίσθηκε τι είδους είναι.
Μέχρι τώρα ο 28χρονος δεν έχει δώσει αναλυτική κατάθεση, πραγμα που θα γίνει μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο για τα εγκαύματα που υπέστη από την έκρηξη στο πρόσωπο και τα χέρια.
Αλλά και χωρίς την κατάθεσή του, το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους ολοκλήρωσε τη δικογραφία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και πραγματογνωμοσύνες ειδικών.
Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος χθες άσκησε ποινική δίωξη με βαρύτατες κατηγορίες κατά του 28χρονου και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα κατηγορείται για Παρασκευή ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για πρόκληση έκρηξης επικίνδυνη για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές.
Σημειώνεται ότι κατά την ώρα της έκρηξης τα δύο μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας ήταν ανοιχτά και υπήρχαν δύο μεταλλικά σκεύη στα οποία έβραζαν διάφορα υγρά.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου