ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ελεύθερος με όρους αφέθηκε για τις κλοπές ο 17χρονος τσιγγάνος

Έχουν μάθει καλά το παραμύθι....Στην επήρεια των ουσιών που λαμβάνει «έριξε» την ευθύνη για τη διάπραξη των δέκα νέων κλοπών που...
κατηγορείται, κατά την απολογία του στον ανακριτή χθες ο 17χρονος ΡΟΜΑ, ενώ με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Ο ανήλικος αθίγγανος, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά εξακολούθηση, προσήχθη χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή στον ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την νέα αυτή υπόθεση που κατηγορείται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος ΡΟΜΑ παραδέχτηκε τη διάπραξη των δέκα κλοπών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως τις έκανε υπό την επήρεια ουσιών καθώς είναι τοξικομανής, για αυτό άλλωστε και δεν θυμάται στο σύνολο όλα τα περιστατικά. Ο ίδιος αναίρεσε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι δύο ομόφυλοι του (συγγενικά πρόσωπα) ηλικίας 36 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και συμμετείχαν στις διαρρήξεις. Χθες ο 17χρονος δράστης δήλωσε ότι οι δύο ομόφυλοι του δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και παραδέχτηκε ότι όλα τα κλοπιμαία τα έδινε σε 42χρονη κάτοικο Ρόδου προκειμένου να του προμηθεύει τη δόση του! 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ανακριτής Ρόδου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την 42χρονη, η οποία είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας από άλλες υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Σε ότι αφορά τους δύο αθίγγανους (τον 36χρονο και τον 45χρονο) έχουν κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή στο τέλος του μήνα. 

Πάντως ο 17χρονος ΡΟΜΑ μετά την απολογία του και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων. Όπως είναι γνωστό, ο 17χρονος αθίγγανος συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου 2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την διάρρηξη αυτοκινήτου και την κλοπή ενός κυνηγετικού όπλου και ο εντοπισμός του αυτός είχε ως αποτέλεσμα να «αποκαλυφθεί» και η περαιτέρω «δράση» του. 

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν επτά (7) κλοπές και δυο (2) απόπειρες κλοπής από σπίτια της περιοχής μας, στα οποία ο νεαρός δράστης αφού εισέρχονταν σε αυτά αφαιρούσε οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας, από χρυσαφικά έως και … εικόνες! Ο ίδιος κατηγορείται και για μια (1) κλοπή μοτοποδηλάτου στην πόλη της Ρόδου. 

Σημειώνεται ότι ορισμένες περιπτώσεις κλοπών δεν είχαν γίνει αντιληπτές από τους παθόντες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας. 
Το κλεμμένο δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο. 

Ο 17χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων φέρεται να έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 60 κλοπές και διαρρήξεις ενώ σε βάρος του έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 12 δικογραφίες για τέτοιου είδους αδικήματα. 
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου