Απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο είναι 15 ξενοδοχοϋπάλληλοι

Παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα Ρόδου έκαναν χθες περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, ζητώντας να...
τους καταβληθούν μισθοί, δώρα και επιδόματα που τους οφείλονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο! 

Οι εργαζόμενοι συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Βασίλη Καβουριού, ανέλυσαν την κατάσταση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, επισημαίνοντας πως δεν αντέχουν άλλο καθώς αδυνατούν πλέον ακόμη και να σιτίσουν τα παιδιά τους! 

Οι ίδιοι δήλωσαν πως τα όρια και οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί αφού λόγω της οικονομικής ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για το καθημερινό φαγητό. Μάλιστα επεσήμαναν πως σε ορισμένες περιπτώσεις συναδέλφων τους με παιδιά, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αφού δεν υπάρχει ούτε γάλα για να τους προσφέρουν! 

Ωστόσο καμία ευαισθησία δεν έχει επιδειχθεί έως σήμερα από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, ακόμη και για τέτοιες «ειδικές» περιπτώσεις, αφού παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δοθεί έστω ένα μικρό χρηματικό ποσό ως έναντι στις οικογένειες αυτές, εντούτοις η εργοδοσία δεν έκανε ούτε αυτό! 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο οφείλει σε περίπου 20 εργαζόμενους το συνολικό ποσό των 27.000 ευρώ, για τους μισθούς Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, δώρα και επιδόματα, για τα οποία επικαλείται οικονομική αδυναμία για τη μη καταβολή τους! 

Σε κάθε περίπτωση, οι υπάλληλοι φέρονται αποφασισμένοι να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε βάρος της εργοδοσίας, καθώς πλέον δεν τους απομένει άλλη επιλογή για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Share on Google Plus

About ΡΟΔΟΣ ΝΕΑ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου